Üdvözöljük a Civil Kapocs önkormányzati ügytérképének kezdőlapján!

Egyesületünk egyik legfontosabb célja a közügyek érdekessé, hozzáférhetővé és közérthetővé tétele. Az önkormányzati ügytérkép segítségével egyszerűen áttekinthetjük, az önkormányzati döntési folyamatokat a kezdeményezéstől, a bizottsági javaslatokon és a döntéseken keresztül a megvalósulásig.

Az lap bal oldalán található napirendekre kattintva megjelenítheti a teljes döntési folyamatokat. Az ügytérképen megjelenő ikonokra kattintva elérheti a kapcsolódó előterjesztéseket, határozatokat és az ülés videofelételét az adott napirend tárgyalásával indítva.

A szövegmezőbe írt szórészlettel, illetve a szervezet (Képviselő-testület, bizottságok) kiválasztásával szűkítheti a találatokat. Az oldal megnyitásakor a testületi üléseken tárgyalt napirendek jelennek meg időrendben(az újak elöl).

A megvalósításához a K-Monitor 'Adatozz okosan!' programja keretében kaptunk rendkívül hasznos információkat. Az önkormányzati ügytérképünk ötletét az Open Knowledge Foundation egykori munkatársa, a hirtelen és fiatalon elhunyt Michael Bauer († 2015) inspirálta.

Civil Kapocs Egyesület - Önkormányzati ügytérkép Icon made by Bogdan Rosu from www.flaticon.com is licensed under CC BY 3.0