Papcsák rendőri védelmet kért

 

A polgármester nem hátrál

 

 

 

 

 

 

 

A korábbi elszámoltatási kormánybiztosi pozíciója sem volt egy nyugdíjas állás, de úgy tűnik zuglói polgármesterként is meg kell mutatnia, hogy van vér a pucájában és következetesen végigviszi a választási kampányban a FIDESZ országosan is kommunikált elszámoltatási ígéreteit. Nem csak kellemetlen szituációkat, de bizonyára sok személyes konfliktust is fel kell vállalnia, nem is említve a komolynak látszó fenyegetéseket. Embert próbáló feladat.

Bizonyára egy fokkal könnyebb út lenne bebetonozott többséggel (15:6) egyszerűen becsületesen, lelkiismeretesen elkezdeni dolgozni és közben szőnyeg alá söpörni, eltussolni a kétes ügyleteket. Mindenképpen kényelmesebb és veszélytelenebb megoldás, de ígéret szép szó. Be nem teljesített ígéretekből már tényleg mindenkinek elege van, gondoljunk csak arra, hogy a 1989-ben mekkora lelkesedéssel és bizakodással tekintettünk a ránk szakadó szabadságra. Akkoriban nem nagyon bántuk, hogy 'bársonyosan' megy végbe a rendszerváltás. 20 év távlatából már látjuk: Szó szerint kamatos kamattal fizetjük meg az árát.

Pontosan hat hónap telt el a választások óta

 

 

 

 

 

 

Éppen fél éve annak, hogy választópolgárok nemet mondtak Alsónémedin az előző 20 évre. Az eredmény talán nem, a felhatalmazás mértéke annál inkább lepett meg sokakat. Vannak olyanok, akik a mai napig nem tudták feldolgozni a számukra korábban elképzelhetetlent. Talán még ma sem értik.

Alsónémedin különösen nagy fölénnyel arattak történelmi győzelmet a FIDESZ által támogatott jelöltek. Olyan megelőlegezett bizalmat és egyértelmű felhatalmazást kapott az új Polgármester és a Képviselő-testület amiről Ők sem álmodtak. Az előző testület által pár héttel korábban díszpolgárrá avatott dr. György Balázs ex pgm sereghajtóként jutott a testületbe, mindössze 13 szavazattal megelőzve Szántó Erzsébetet. Eléggé gáz - mondaná egy mai fiatal - én inkább azt mondanám, elég lenne talán csak egy kicsit elgondolkodni.

Mi a különbség Zugló és Alsónémedi között?

Sokminden, de talán a legnagyobb különbség az, hogy Papcsák Úr következetesen beváltja az ígéreteit és a belső ellenállást legyűrve, kényelmetlen konfliktusokat felvállalva rendet tesz és Zugló nem egy következmények nélküli kerület lesz.

 

Mindent ki fogunk vizsgálni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rend talán Alsónémedin is lesz, de mi lesz a 'mindent ki fogunk vizsgálni' ígérettel?

Úgy teszünk, mintha vizsgálódnánk és a korábban tett ígéreteinket szépen elhomályosítja majd az idő , a falu- és az egészségügyi központ?

Vajon pontosan ez volt a választói akarat? Talán igen, talán nem, pontosan három és fél év múlva megtudjuk.