"...tegye meg a szükséges intézkedéseket..."

Ma kézhez kaptam a testületi jegyzőkönyvek írásbeli kivonatait, miszerint a Képviselő-testület mind a tornacsarnok elnevezésére tett javaslatunkat, mind a településnév használata iránti kérelmünket elutasította. Nagy összegben nem fogadtam volna a pozitív döntések mellett - főleg a névhasználattal kapcsolatban - de van két dolog amit nem hagyhatunk szó nélkül.

 

1.) Nem az iskola átnevezését kezdeményeztük és a 608 választópolgár sem azt támogatta, hanem:

"Támogatom Dr. Juhász István részére díszpolgári cím adományozását, illetve hogy az új iskolai tornacsarnok is Juhász István olimpiai bajnok nevét viselje."

 

"...az iskola elnevezésének módosítását nem tartja indokoltnak... az elnevezés tárgyában az iskola hozza meg a végleges döntést."

Az iskolai tornacsarnok az ABÉVA Kft. tulajdona, az ABÉVA Kft. tulajdonosa pedig az Alsónémedi Önkormányzat. Mi köze van az iskolának az új tornacsarnokhoz? SEMMI, azon kívül, hogy bérleti szerződés alapján tanítási napokon reggeltől este hatig bérlőként használja. Itt nem inkább arról van szó, hogy eléggé kellemetlen lenne megmagyarázni, hogy miért is ment szembe a Képviselő-testület 608 Alsónémedi választópolgár írásba adott akaratával?

Vigye el a balhét az iskola vezetése!?

Csak gratulálni tudok!

 

2.) A Civil Kapocs Fórum 2010. augusztusban indult, a Civil Kapocs Egyesület (az eredeti alakuló ülés szerint Civil Kapocs @lsónémediért Egyesület ) 2011. februárjában alakult.

"...Mivel ezen fórumot tárgyi névhasználatii jogosultságot igénylő szervezet üzemelteti, ezért a településnév egyesület elnevezésében történő használatához a Képviselő-testület nem járul hozzá...a testület felkéri a jegyzőt, hogy a jogosulatlan névhasználat miatt tegye meg a szükséges intézkedést"

Az egyesület megalakulása után az eredeti civilkapocs fórum leállításra került, 2011. február 15-től a civilkapocs.hu site-ként működött tovább. Az üzemeltető a site nyitóoldalán közzétett imresszumban is meg van pontosan jelölve:

www.civilkapocs.hu

domain tulajdonos: Juhász Zoltán, Alsónémedi

Honlap tartalom: Portál, blog, fórum, dokumentumtár, fotógaléria

Szerkesztő: Juhász Zoltán (jzoltan)

Kapcsolat:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Telefon: +36 30 9913 704

domain: civilkapocs.hu
domain-használó: Private person
domain-használó: Juhász Zoltán
hun-id: 1000992231
admin-kontakt: 2000826505
tech-kontakt: 2000826505
zone-kontakt: 2000826505
névszerver: ns1.netlight.hu
névszerver: ns2.netlight.hu
regisztrálva: 2010-09-07 23:00:17
módosítva: 2010-09-08 01:00:17
regisztrátor: 1000460997

Jogilag 2010. 09. 07. óta a domain tulajdonosa és a (felelős) szerkesztő is még Juhász Zoltán, nem pedig a Civil Kapocs Egyesület.

Az enyhe fogalomzavar esete áll fenn, amúgy a többi  stimmel!

Egyébként korábban Dr. György Balázs Polgármester Úr - szabálytalanul - testületi felhatalmazás nélkül szignálta az összes településnév illetve címer használatára vonatkozó hozzájárulást. Jelenleg a Karate Sportegyesületen kívül mindenki megfelelő felhatalmazás nélkül használja a település nevét, illetve címerét.

Ha valaki intézkedni akar, akkor valóban sürgősen tisztába kellene tennie a név- és címerhasználatokat!

A Civil Kapocs Egyesület pedig köszöni, de a település nevének és címerének használata nélkül is nagyon jól meglesz, ahogy ezt már hónapokkal ezelőtt az ismételt alakuló ülésen el is döntötte.