Információszabadság vs Alsónémedi Önkormányzat 2:0

Ma 12:15-kor megvolt az első tárgyalás 2011. 04. 29-én beadott kereset (a közérdekű adatszolgáltatás kötelezése) ügyében.

A bírónő először el szerette volna utasítani a 2011. 08. 05-én és 2011. 09. 07-én beadott kereset-kiegészítéseimet. Őt végül sikerült meggyőznöm, hogy azonos felperes és alperes esetén amúgy is összevonásra kerülnének a keresetek és ezt a felesleges munkát elkerülendő nem külön-külön keresetenként, hanem kereset-kiegészítésként adtam be a plusz beadványaimat.

 

 

Sajnos az alperesi oldalt képviselő polgármester - valamilyen ttitokzatos indoknál vezérelve - mégsem ment bele, hogy egy ügyként legyenek tárgyalva kereset egyes pontjai. Hiába győzködte a bírónő, hogy a keresetek amúgy is össze lesznek vonva és ezzel csak a bíróság és a saját idejét is rabolja, erre csak azt válaszolta:

"...mindegy hány tárgyalás lesz, majd felbérelünk egy jogászt, aki majd képvisel minket..."

Szimpatikus megközelítés nem????

A huza-vona és az adatigénylés pontosítása után végül nyilatkozattételre szólította fel a bíróság az alperest, arról hogy léteznek-e a kért adatok. (..mert ha igen, akkor ki kell adni).

-a sitt-telep ajándékozásával kapcsolatban, az eredeti tulajdonos által az 'ajándék' birtoklása és az önkormányzati társulás kapcsán felmerült költségek megtérítésére tett befizetések pénzforgalmi bizonylatait

-Alsónémedi Nagyközség Képviselő-testületének és bizottságainak 2011. január 1. és június 30. közötti nyílt és zárt üléseinek jegyzőkönyveit word formátumban.

Mert, ha léteznek, akkor bizony ki kell adni, illetve azt kellene bizonyítani, hogy ennek előállítása aránytalan terhet jelentene az adatgazdára. Arról pedig írásunk van, hogy word-ben készülnek és meg is vannak az iratok.

A bizonyítási kényszer ebben az ügyben - különleges módon - az alperesé.

Ami pedig idevezetett:


2011. 04. 26-án a Képviselő-testület ülésén - cinikus módon a jogvesztő határidő előtt néhány nappal - 6 perc alatt négyszer ajánlotta a pgm és jegyző a bírósághoz fordulást. Nem volt mit tenni, megfogadtam a tanácsukat!

 

Címzetes Főjegyző Asszonyunk talán belátta az igazunkat, mert - bár a polgármester ellenkezően nyilatkozott a tárgyaláson - 16:07-kor elküldte a még függőben lévő adatigénylésemre a válaszát.

 


feladó Polgármesteri Hivatal Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
címzett Civil Kapocs másolatot kap "Dr. Percze Tünde"
dátum 2011. szeptember 22. 16:07
tárgy adatigénylés


feladó Civil Kapocs Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

címzett "Dr. Percze Tünde" dátum
2011. szeptember 22. 16:35
tárgy Re: adatigénylés

Tisztelt Jegyző Asszony!

Köszönöm a részleges adatszolgáltatást! A fennmaradó - még el nem készült - iratokkal kapcsolatban fenntartanám az adatigénylésemet. Ha ragaszkodik új adatigénylés beadásához, kérem jelezze!

Üdvözlettel:


Juhász Zoltán

 


 

 

Következő tárgyalás: 2011. november. 7.