2012. január óta nem sikerül megismernünk az Alsónémedi Önkormányzat képviselő-testületének 1990-2002 közötti időszak zárt üléseiről készült jegyzőkönyvek nyilvánosnak számító részeit. (A személyes adatok és üzleti titkok kivételével.) Alsónémedi Önkormányzata annak ellenére nem tesz eleget adatszolgáltatási kötelezettségének, hogy 2013. novemberben már jogerős bírósági ítélet is született. Ám a pervesztes önkormányzat a piaci ár huszonötszörösének megfelelő mértékű költségtérítés megfizetéséhez kötötte volna az adatszolgáltatást. Kérésünkre 2014. márciusban  a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság felszólította Dr. Percze Tünde jegyzőt, hogy módosítsa a költségtérítés mértékére vonatkozó szabályzatát. Ismerve az állami malmok őrlési sebességét, közben keresetet is indítottunk a költségtérítés mértékének megállapítása ügyében és közben elindítottuk a jogerős bírósági végzés végrehajtását is. Az elsőfokú bíróság a folyamatban lévő végrehajtásra hivatkozva felfüggesztette a pert, ami ellen az alperes fellebbezett és kérte a végrehajtási eljárás megállítását. Tehát a kérdés az volt, hogy a végrehajtásra hivatkozva szüneteltetik-e a pert vagy a perre hivatkozva a végrehajtást. A bíróság erre megszüntette a pert azzal, hogy "..a másodfokú határozat tartalmához sem az alperes, sem a felperes felfüggesztő feltételt nem támaszthat...".

Magyarán, az pervesztes önkormányzat utólag egyáltalán nem kérhet költségtérítést és punktum! Ez persze nem zavarja a pervesztest és még mindig csak a magáét hajtja és ezzel a kör be is zárult. Már több, mint három éve húzódik az ügy és még ki tudja meddig fog.

Talán azon is elkezdhetünk morfondírozni, hogy milyen alapon várja el a T. Önkormányzat, hogy a rendeleteit, határozatait mi betartsuk, miközben ő maga fittyet hány egy jogerős ítéletre. Esetleg azon is elgondolkodhatunk, hogy szimpla szívatás a tényleges ok vagy lehet valami igen kompromittáló azokban a jegyzőkönyvekben, ami miatt kötik az ebet a karóhoz. A per lezárult, a végrehajtás folytatódik, - ami közérdekű adat kiadása ügyében az első az országban -, de talán nem ilyen téren lenne szerencsés úttörőnek lennünk.