Hűtlen kezelés a gyanú: önkormányzatok a vádlottak padján

A tavalyi helyhatósági választások után felállt, új önkormányzati képviselő-testületek túl vannak már a ciklusuk első évén , és pontosan felmérhették már az elődöktől örökölt „hagyatékot”. Öt olyan településről tudunk jelenleg a megyében, ahol büntetőfeljelentés is követte a tüzetes gazdasági „leltárt”.

L. Murányi László cikke a szoljon.hu-n >>>

Köszönjük Antoine-nak a cikkajánlást!


Némedi mindig is előbbre járt mindenben a magyarországi több, mint 3000 településnél:

Határozott a feljelentésről, majd 2 hét múlva vissza is vonta a korábbi határozatát.

Szóval itt már a visszavonás is megvolt, nem csak a feljelentés.


Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

névszerinti szavazással 5 igen, 2 nem és 1 tar tózkodó szavazattal az alábbi határozatot hozta:

260/2011. (X.25.) sz. önkor mányzati határozat Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta, a dr. Budai és dr . Kovács által készített Alsónémedi belter ület 3001. hr sz. alatti ingatlan ABÉVA Kft. által tör ténő megvásár lásával kapcsolatos jogi szakvéleményt. A szakvélemény alapján Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete feljelentést kíván tenni ismer etlen tettesek ellen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette, valamint hanyag kezelés vétsége bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt. A testület kéri a polgármestert, hogy a képviselő-testület nevében, a jogi szakvéleményben foglaltak alapján tegye meg ismeretlen személyek ellen a feljelentést a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Határidő: azonnal

Felelős: polgármester


Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a polgármester újratárgyalási indítványa alapján - név szer inti szavazással – döntött abban a kér désben, hogy az ismer tetett okok alapján fenntartja-e hatályában a Suzuki telephely megvásárlásával kapcsolatban elkészült jogi szakvélemény alapján hozott 260/2011. (X.25.) sz. önkormányzati határozatot:

267/2011. (XI.11.) sz. önkormányzati határozat Alsónémedi Nagyközség Önkor mányzatának Képviselő-testülete – a Pest Megyei Főügyészség bűncselekmény hiányát megállapító határozata és a Legfőbb Ügyészség határozat ellen benyújtott panaszt elutasító határozata alapján – a polgármester újratárgyalási indítványára úgy döntött, hogy a Suzuki telephely megvásárlásával kapcsolatban elkészült jogi szakvélemény alapján hozott 260/2011.(X.25.) határozatát nem tartja hatályban, azt hatályon kívül helyezi.

Határidő: azonnal

Felelős: polgármester

 


 

Kár, hogy a választási ígéret be nem tartása nem bűncselekmény...