A legutóbbi pénzügyi bizottsági ülésen kb. 24 percben ízelítőt kaphattunk, abból ami a következő évek erőviszonyait jellemezheti az önkormányzaton belül. Van abban valami 'diszkrét báj', hogy a pénzügyi bizottság elnöke dr. György Balázs lett és a jelek szerint dr. Tüske Zoltán lehet az ABÉVA Kft. felügyelő bizottságának az elnöke. A suzukiullmanozástól sem mentes vita közben - az eddig jól bevált módszerrel -  Vincze József megpróbálta leválasztani a csordáról dr. György Balázst azzal, hogy őt ajánlotta fb. tagnak, de a tüske-féle csapat azonnal összezárt.

Dr. György Balázs rá is tett egy lapáttal: '...ha a Tüske Zoltánra azt mondtad, hogy ő a suzukival  kárt okozott...a vételével...én legalább annyire benne voltam, ha nem többen, mert én voltam a polgármester akkor...'. Őszinte szavak, szerintem ezzel kevesen vitatkoznának, de arra valószínűleg nem sokan tettek volna nagyobb összeget, hogy egy nyilvános ülésen ez így valaha el fog hangozni. A helyzet megértéséhez kicsit vissza kell tekintenünk:

Vincze József pgm az elmúlt években sikeresen szétverte és lejáratta azt a fideszes csapatot, akikkel elvileg együtt kellett volna dolgoznia. Az alapvető ellentét nem személyes okokra volt visszavezethető, hanem elsősorban a suzuki ullmann ügy kezeléséből. Vincze József pgm négy éven át foggal-körömmel harcolt még az ellen is, hogy a felelősök legalább meg legyenek nevezve. A jelek szerint éppen ez a tüske-féle csapat fogja pokollá tenni az életét a következő években. Nézzük meg a képviselő-testület erőviszonyait:

Vincze József

Török Lajosné dr. György Balázs
Kozma Miklós Zsin Géza Józan Menyhért
Kiss Miklós
Szántó Erzsébet
Szabó Kálmán


A négytagú vincze-féle csapat önmagában kevés az üdvösséghez, a másik oldalon lévő háromtagú tüske-féle csapat mellett viszont van két olyan képviselő, akik a mérleg nyelveként működhetnek a jövőben. Egyikükről sem mondható el, hogy túlzottan jó viszonyt ápoltak volna az elmúlt években Vincze Józseffel. Zsin képviselő úr - a tervezett vérnyúl telep kapcsán - a helyi védettségű területek manipulálásának gyanúja miatt konfrontálódott korábban a pgm-mel. A szétvert, lejáratott és megalázott fideszes csapatból egyetlenként bejutott Török Lajosné sem valószínű, hogy kesztyűs kézzel bánna majd a pgm-mel. Elég, ha csak Józan Sándor ex-alpolgármester minden jogkörének elvételére gondolunk:

Minden jel arra mutat, hogy a korábbi többfrontos hadakozás és a suzuki ügyben dr. György Balázs és dr. Tüske Zoltán urak mindenáron történő megvédése most végzetesen visszaüthet, mivel bizonyos ügyekben a mérleg nyelve nem a pgm csapata felé fog billenni a jövőben. A 2014. februárban készített film utolsó felirata most különös értelmezést kaphat:

"...Talán most nem is az a legfontosabb, hogy ki, kinek a bizalmát vesztette el, hanem az, hogy ki, kiét őrizte meg..."

A pénzügyi bizottság döntései >>>