KEZDŐLAP HACKATHON 2012. 02. 12. Képviselő-testület rendívüli ülése

A mai rendkívüli ülés nem csak a típusát tekintve volt 'rendkívüli', nem is csak kellemesen friss 15 fok miatt, hanem mert ismét üzembe helyezésre került a akusztikus elhárítás is. A 22-es csapdája pedig az volt, hogy akinek elég nagy lett volna a füle ahhoz, hogy halljon egyáltalán valamit, annak 2 percen belül lefagyott volna a hallószerve. (Is.)  A hangfelvétel aprólékos utómunka után sem igazán élvezhető, de az igazat megvallva a helyszínen sem lehetett többet hallani. Az orosz csapásmérő hangágyúnak is beillő hűtő-fűtő klímaberendezés a zajon kívül semmit nem bocsájtott ki, mert a kinti hőmérséklet 0 fok alatt volt, a hatásos működéshez legalább 10-15 fok kinti hőmérséklet szükséges. Ennyi erővel síppal-dobbal-nádihegedűvel is lehetett volna 'fűteni'.

 

Annyit azért megtapasztalhattunk, ahogy Zsin képviselő úr empirikus úton levezette, hogy ugyanaz a munka kevesebbért csak rosszabb lehet. Az az eshetőség, hogy esetleg a másik két ajánlat - azonos színvonal mellett - szimplán csak magasabb áron lett kiajánlva, szóban sem került. A Képviselő-testület meghozta a lehető legbölcsebb és legpraktikusabb döntést: első, második és harmadik helyezett. Ennek köszönhetően, ha az első bármilyen okból visszalép, akkor automatikusan ott a második, esetleg a harmadik befutó.

A feketeöves pályákon (pl. dunai vízlépcső bontása) ebben az esetben az első helyezett vissza szokott lépni és vagy alvállalkozóként kerül bevonásra vagy szívességi alapon egy másik közbeszerzésen ő lesz a második-végül-első. Itt ez nem fordulhat elő, mert az eredeti első Citypark letette a nagyesküt, hogy nem lép vissza és bizonyítottan képes kivitelezni első osztályú minőségben a munkát.

Legalábbis mi ezt hallottuk, illetve pontosabban: a hallottak alapján alaposan feltételezzük. Fontos hozzátenni, hogy a klímának álcázott hangágyú csak az ülés alatt 'fűtött', erre nagy valószínűséggel a szomszéd tehenének megdöglése miatt volt szükség. A következő ülésre már felkészültebben fogunk érkezni, mert viszünk egy nagy hatásfokú hidegtűrő fület, amit remélhetően az első bevetés után sem fog elkobozni a TEK.

MEGHÍVÓ
Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testületét az 1990. évi LXV. tv. 12. §. (1) bekezdésében biztosított jogkörömben eljárva és az SZMSZ-ről szóló 7/1999./V. 12./Ör. 13.§ /1/ bekezdése alapján 2013. február 12-én (kedden) 7:30 órára rendkívüli ülésre összehívom
Az ülés helye:  Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme
NAPIREND:
Nyilvános ülés:
1.)       Iskola garanciális javítására kiírt közbeszerzése eredménye
Előterjesztő: Vincze József polgármester

2.)       Energetikai pályázat – önerő biztosítása
Előterjesztő: Vincze József polgármester

A téma fontosságára való tekintettel megjelenésére feltétlenül számítok!


Alsónémedi, 2013. február 07.
Tisztelettel: Vincze József polgármester


 

Az első napirend lényegében arról szól, hogy a Citypark Kft. 34,8 milliós vagy a Józan Kft. 41 milliós ajánlata legyen-e a befutó. A döntést azért halasztották el, mert a Citiypark Kft. ajánlata 'túl szép volt, hogy igaz legyen'. Ez a korábbi határozati javaslat, de a Képviselő-testület szakértő segítségét kérte azzal kapcsolatban, hogy vajon reálisan beleférhet-e 34.8 millió forintba a munkák kivitelezése. Kicsit beárnyalja a képet, hogy a második legjobb éppen a Józan Kft. ajánlata, persze ettől még lehet rendben.

Előterjesztés (2013. 02. 10.) >>>