movie75 document98 business62 business62 paper101 documents15  breakfast13 jarokelo transport305 1 archery6  network73  navigation9 question28  file148   info24

KEZDŐLAP BLOG Várakozások feletti nézettség

ck yt 2016 01 042016. első négy hónapjában minden korábbi érdeklődést felülmúlt a Civil Kapocs Egyesület által rögzített, önkormányzati ülésekről készült videofelvételek nézettsége a jutúbon. Az átlagos 15-18 percnyi megtekintési idő arra enged következtetni, hogy forgalom nagyrészt a 2015. szeptemberben indított ügytérképnek és a tartalmakra mutató hivatkozások kezelésének köszönhető.

Az ügytérkép lényege, hogy egy adott önkormányzati döntési folyamathoz kapcsolódó tartalmakat (előterjesztés, felvétel, határozat) html hivatkozásokkal ellátott ábrán, egy képernyőn lehet áttekinteni.

A beágyazott linkek lehetővé teszik a tartalmak közvetlen elérését, amire szükség is van, mert kinek lenne ideje egy többórás ülésről készült videóban azt az öt percet keresgélni amire éppen kíváncsi? Az előterjesztés-halmokban való turkálás helyett a felhasználóbarátságot a napirendek szórészletre kereshetősége is segíti. Köszönet Uros Krcadinacnak és a K-Monitornak az adatvizualizációs alapelvek elsajátításáért! 

Overview first, zoom and filter, then details-on-demand
(Ben Shneiderman)

Az ügytérképünk fejlesztésénél Ben Shneiderman gondolatát tartottuk szem előtt: Áttekintés először - nagyítás, szűrés - részletek igény szerint. A jelek arra mutatnak, hogy Shneiderman elve működik.