movie75 document98 business62 business62 paper101 documents15  breakfast13 jarokelo transport305 1 archery6  network73  navigation9 question28  file148   info24

MI A CIVIL KAPOCS?

A Civil Kapocs Egyesület egy Alsónémedi székhelyű jogvédő civil szervezet.

MIT CSINÁL A CIVIL KAPOCS?

A Civil Kapocs Alsónémedi Önkormányzatával kapcsolatos közérdekű információkat gyűjt, dolgoz fel és oszt meg az interneten a közügyek iránt érdeklődők számára.

MIÉRT VAN SZÜKSÉG A CIVIL KAPOCSRA?

Azért van szükség a Civil Kapocs tevékenységére, mert az önkormányzat számos területen és esetben egyébként egyáltalán nem vagy nem használható módon osztaná meg a működése során keletkezett közérdekű adatokat.

MIK AZ ÖNKORMÁNYZAT FONTOSABB KÖZÉRDEKŰ ADATAI?

Közérdekű adat minden, ami nem személyes adat, üzleti titkok, stb. Ezek közül a legfontosabbak a pénzügyi adatok, a testületi és bizottsági ülésekről készült jegyzőkönyvek, határozatok, előterjesztések, illetve az ülésről készült hang- és képfelvételek is.

MIÉRT ÉRDEMES MEGISMERNI A KÖZÉRDEKŰ ADATOKAT?

A közügyek iránt érdeklődők a közérdekű adatok megismerésével követhetik az önkormányzat munkáját, illetve időben tudomást szerezhetnek a jövőben tervezett döntésekről.

MIÉRT PERLI RENDSZERESEN A CIVIL KAPOCS AZ ÖNKORMÁNYZATOT?

Sok esetben csak bírósági kötelezés útján sikerült megszerezni bizonyos közérdekű adatokat. Van, amikor jogerős döntés után sem.

KI FIZETI A MŰKÖDÉS KÖLTSÉGEIT?

Az egyesület nagyrészt a tagok befizetéseiből és magánszemélyek támogatásából finanszírozza a működését.

KI DOLGOZIK ÉS MENNYIÉRT AZ EGYESÜLETBEN?

Az egyesület tagjai ellenszolgáltatás nélkül végzik el a rájuk bízott feladatokat.