movie75 document98 business62 business62 paper101 documents15  breakfast13 jarokelo transport305 1 archery6  network73  navigation9 question28  file148   info24

"A legderekabb cselekedet értéke is lecsökken, ha pénzért történt."

Bibó István: A pénz

 

Alsónémedi Önkormányzata 2012-ben úgy döntött, hogy üzletet csinál a szolidaritásból, ezért azóta a korábbi gyakorlattal ellentétbena némedi pörköltfesztiválon készült ételekből csak megvásárolt 'bográcsjegy' ellenében lehet fogyasztani. A tagok egyhangú döntése alapján a Civil Kapocs Egyesület ebben a formában nem kívánt részt venni a pörköltfesztiválokon, de a meghívást sem akarta visszautasítani, ezért az egyesület és az önkéntesei 2012. ősze óta térítés nélkül sütnek lángost a némedi pörköltfesztiválokon.

2016. május 14-én civil nyílt nap alkalmából szívesen látunk mindenkit, aki többet szeretne megtudni a Civil Kapocs Egyesület tevékenységéről. A 'Transzparentúra' eseménysorozat első állomásaként a faluházban több - nem csak helyi kötődésű - civil szervezet mutatkozik be, illetve tart 9-12 óra között szakmai előadásokat:

Alsónémedi Községért Közalapítvány - dr. Nagy Vilmos a kuratórium elnöke

A közalapítvány tevékenységének bemutatása

Járókelő Egyesület (www.jarokelo.hu) - Le Marietta ügyvivő

Közterületi problémák megoldására alakult honlapot üzemeltető civil szervezet bemutatása.

K-Monitor Egyesület (www.k-monitor.hu) - Léderer Sándor igazgató

Redesign Hungary és a www.civilzseb.hu bemutatása

dr. Micsik András - MTA SZTAKI, Juhász Zoltán - Civil Kapocs

Önkormányzati ügytérkép és döntéstörténet publikálása szemantikus weben.

 

A Kazinczy utcai akciónk mérlege: egy igazán jó hangulatban eltöltött nap, több, mint százezer forint adomány a Járókelő Egyesületnek, 50 db lángos hajléktalanoknak, amit egy erre szakosodott önkéntes szállított ki, és kb. 80 lángosra való tészta a Katolikus Caritas helyi szeverezetének. Köszönet dr. Nagy Vilmosnak az elkészített videoklipért!

 

madarak fak

2016. május 7-én - a Madarak és fák napja alkalmából - sétálóutcává válik a Kazinczy utca. Déltől a Kapocs lángos különítmény ezúttal a Járókelő Egyesület adománygyűjtő akcióját fogja segíteni a Szimplakertben

Szimpla Kert
Céllövölde a Tünet Együttessel - 10:00
Babra - 11:00
Lángos sütés a jarokelo.hu-val - 12:00
SZIMPLA BRINGA PIAC - 13:00
Nagy Kristóf looperművész - 13:00
Ágoston Béla Gyerekkoncert- 16:00
Valami Swing - 17:30
Kazinczy Open Mic - 18:30
Hastánc Varieté - 20:00
Az első Szimpla Táncház - 22:00

 

 

langos com 2015 09 06Ezúttal inkognitóban csapott le a kapocs lángos különleges osztaga. A bevetés előkészületei már pénteken megkezdődtek. Az elsődleges célpont a mini KRESZ park megnyitóján résztvevő gyermekközönség pocakjai voltak. A lángoságyú hatékonyan számolta fel az ellenséges éhes gócokat. A hatékonyság növelését fokhagyma-tejföl-sajt feltét szolgálta.  A több hullámban érkező támadásoknak nem sikerült bevenniük a lángos kommandó állásait. A kommandó az utolsó kanál tejölig kitartott, majd hősiesen fokhagyma-sajt feltétre váltott. Az utolsó csepp tésztáig tartó közelharc után a kommandó bajtársai sikeresen elérték kivonási helyet és a támaszponton várják a következő bevetést. Az osztag nevében köszönjük az éhség elleni küzdelmünket elismerő szavakat!

 

Pillanatkép a tavalyi pörköltfesztiválról

A pörköltfesztivál keretében mi is megmérettetjük magunkat. 2011-ben a 'csülköspacal' kategóriában sikerült elvinnünk a pálmát. Idén is egy hasonló jó eredményben reménykedünk, rajtunk nem fog múlni.

Szívesen látunk mindenkit szombaton délután a faluháznál, aki személyesen is szeretné bíztatni, megismerni, támogatni - esetleg jótanácsokkal ellátni - a Civil Kapocs Egyesület csapatát!

Töltsük el együtt, jó hangulatban a szombat délutánt! Számos látványosság és érdekesség fogja várni a kilátogatókat.

Szeretettel várunk mindenkit!

 
További cikkeink...