movie75 document98 business62 business62 paper101 documents15  breakfast13 jarokelo transport305 1 archery6  network73  navigation9 question28  file148   info24

KEZDŐLAP DÍSZPOLGÁRI CÍM Alsónémedi új Képviselő-testülete is törleszthet egy régi adósságot

Alsónémedi új Képviselő-testülete is törleszthet egy régi adósságot.


Budapest új vezetése nem feledkezhet meg azokról, akik kiemelkedően sokat tesznek vagy tettek a fővárosért.  A Fővárosi Közgyűlés májusban zárt ülésen döntött az idei díszpolgári címek adományozásáról, melyeket a közgyűlés ünnepi ülésén adtak át vasárnap.

 

Tarlós István főpolgármester beszédében elmondta: Budapest új vezetése nem feledkezhet meg azokról, akik kiemelkedően sokat tesznek, tettek a fővárosért, erkölcsi hitet kölcsönöznek, ez "sokat segít rajtunk, a túlélés legfontosabb eleme". Tarlós szerint "súlyos terhekkel kerülünk még szembe, de ezt csökkenti az a tudat, hogy igaz emberek küzdenek velünk". Hozzátette: nem azt kéri a díszpolgároktól, hogy politizáljanak, hanem hogy tegyék, amit eddig.

A Fővárosi Közgyűlés májusi döntése értelmében Budapest díszpolgára lett Balczó András öttusa olimpiai bajnok, Egerszegi Krisztina úszó, Eperjes Károly színművész, Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet igazgatója, Kopp Mária egyetemi tanár, Kovács Kati énekesnő, a május 29-én elhunyt Mádl Ferenc akadémikus, volt köztársasági elnök, Makovecz Imre építész, Papp Lajos szívsebész, Sánta Ferenc hegedűművész, Szervátiusz Tibor szobrászművész, Szirtes Ágnes színművés, Lech Walesa volt lengyel államfő, Csukás István író, költő, valamint Elvis Presley amerikai zenész és Skrabski Árpád informatikus-szociológus.

A közgyűlés idén januárban módosította a díszpolgári címekről szóló rendeletet, ennek értelmében június 19-én adják át az elismeréseket, arra emlékezve, hogy 1992-ben azon a napon vonultak ki Magyarországról az utolsó szovjet csapatok. Korábban a főváros egyesítésének napján, november 17-én adták át a díszpolgári címeket.

forrás: www.magyarhirlap.hu


Ezúton is szeretnénk mindenkinek megköszönni az aláírásokat és az önzetlen közreműködést a több mint elegendő számú támogató aláírás sikeres összegyűjtéséhez!

Hamarosan itt lesz az alkalom Alsónémedi Képviselő-testülete részére is, hogy díszpolgári cím adományozásával és az új iskolai tornacsarnok elnevezésével elismerje dr. Juhász István olimpiai bajnokunk életművét. Lehet vitatkozni azon, hogy mennyit és mit tett konkrétan 'Juci' a szülőfalujáért, a fenti cikkben említett 'erkölcsi hitet' biztos adott és adhatna most is. Azt már nem is említve, hogy megkérdőjelezhetetlenül méltó példaképe kell, hogy legyen a felnövekvő futball-utánpótlásnak.

Vajon nagyjából félezer Alsónémedi választópolgár írásos támogatása elegendő lesz-e megerősítésnek az új Képviselő-testület tagjainak  - az egyébként pénzdíjjal nem járó - erkölcsi elismeréshez?