movie75 document98 business62 business62 paper101 documents15  breakfast13 jarokelo transport305 1 archery6  network73  navigation9 question28  file148   info24

KEZDŐLAP DÍSZPOLGÁRI CÍM Mennyi is valójában a több mint 500 támogató aláírás?

Mennyi is valójában a több mint 500 támogató aláírás?

Sok! Ha az összes ívet egymás után rakva egy több, mint 10 méter hosszú listát kapnánk.

 

A díszpolgári cím adományozását és a tornacsarnok elnevezését támogató aláírások

Nagyon sok, főleg ha azt is elképzeljük, hogy minden egyes sor egy-egy Alsónémedi választópolgár. Azt is hozzá kell tenni, hogy ténylegesen május 14-én a polgárőr kezdtük a gyűjtést és különösebb erőfeszítést nem is kellett kifejtetnünk. Sokan kérés nélkül is az ügy mellé álltak és azt éreztük, hogy ez a temérdek ember csak arra várt, hogy végre valaki elindítsa ezt a kezdeményezést.

Bár kezdetben sem kételkedtem, hogy sikerül időben elegendő támogató aláírást gyűjtenünk, most már azt gondolom, hogy komoly energiát ráfordítva háromszor, négyszer több aláírás is összejött volna. Így utólag és a gyűjtés során megtapasztaltak alapján már meggyőződésem, hogy ez a mértékű támogatás akár egy eredményes (több mint 50%-os részvételű) és sikeres ügydöntő népszavazáshoz is elegendő lenne.

A díszpolgári cím adományozásáról nem lehet ügydöntő népszavazást kezdeményezni, pedig abban az esetben a Képviselő-testület is könnyebb helyzetben lenne. Most a személyes vélemények, érvek és ellenérvek mellett még van több, mint 500 Alsónémedi választópolgár megerősítő, támogató aláírása is, amit minimum nem ildomos figyelmen kívül hagyni. Már csak azért is, mert éppen a korábbi gyakorlattal szemben éppen az új testület alkotta meg - indokoltan és jogosan - egyfajta előszűrőként, megerősítésként a támogató aláírások szükségességét.