movie75 document98 business62 business62 paper101 documents15  breakfast13 jarokelo transport305 1 archery6  network73  navigation9 question28  file148   info24

KEZDŐLAP DÍSZPOLGÁRI CÍM Ma dönt a Testület a kezdeményezésünkről

Ma dönt a Testület a kezdeményezésünkről

Bizonyára már sokan értesültek a hírmondó hasábjairól is, hogy a Civil Kapocs Egyesület 2011. márciusában kezdeményzte Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatánál – Dr. Juhász István - az egyetlen településünkről származó olimpiai bajnokunk erkölcsi elismerését. Bár sokan nem tudják, de 1963 és 1976 között Alsónémedi Juhász István személyével járult hozzá az akkor fénykorát élő Ferencváros, a Magyar Nemzeti és Olimpiai Válogatott győzelmeihez is.

A Civil Kapocs Egyesület egyik célja a településünkről származó, kimagasló sporteredményeket elérő polgárok munkásságának méltó elismerése. Dr. Juhász István olimpiai bajnok, 23-szoros nemzeti válogatott, az év legjobb játékosa, háromszoros MNK és VVK győztes és a Ferencváros örökös bajnokához méltó elismerésnek tartjuk az 'Alsónémedi Díszpolgára' cím adományozását és iskolai sportcsarnok elnevezését.

Az 'Alsónémedi Díszpolgára' cím viselésével együtt, a 'Juhász István Sportcsarnok' elnevezés - az épület funkciójával is összhangban - méltán ismerné el a névadó eredményeit. A hatályos helyi rendelet szerint a lakosság 10%-át kitevő választópolgár érvényes támogató aláírására volt szükség. A vitathatlan közmegbecsülésnek köszönhetően a rendelkezésre álló idő töredéke alatt sikerült az elegendőnél 20%-kal több aláírást gyűjtenünk. A 608 érvényes aláírás gyűjtése során a támogatók olyan fokú tiszteletetét és elismerését tapasztaltuk meg Juhász István iránt, ami számunkra megkérdőjelezhetetlenné tette az ügy nemességét és kezdeményezésünk megalapozottságát.

Ezúton is szeretnénk mindenkinek megköszönni a támogató aláírását és a kezdeményezésünkkel szimpatizálók önzetlen közreműködését!

2011. szeptember 13-án tartott rendes ülésen a Képviselő-testület fogja eldönteni, hogy a kezdeményezést támogató választópolgárok írásba adott akarata valóban érvényesül-e. A 608 támogató választópolgárral együtt reméljük, hogy a kezdeményezésünk a Képviselő-testület tagjai között is egyetértésre és támogatásra fog találni.