movie75 document98 business62 business62 paper101 documents15  breakfast13 jarokelo transport305 1 archery6  network73  navigation9 question28  file148   info24

Az európai szomszédünnep-hez csatlakozva a Civil Kapocs Egyesület idén felvállalta a KISTÓI SZOMSZÉDÜNNEP megszervezését. Majdnem kicsúsztunk a határidőből, mert tavaly szeptemberben voltak a 2000-ben Párizsból indult kezdeményezés keretében rendezett szomszédünnepek. Szerencsére minden jól alakult: időben megérkezett a közterület-foglalási engedély, elkészültek az eseményre készített kitűzők, molínók, oklevelek és hál' Istennek az időjárás is kegyes volt hozzánk.

 

Ezúton is szeretnénk megköszönni az Alsónémedi Önkormányzatnak a gyors ügyintézést és a rendezvényre biztosított asztalokat, padokat és sátrakat, a Trifolium Kft.-nek a felállított színpadot, a NYWYG Egyesületnek az íjászat lebonyolítását, Mód Mártának a nagyon arcfestéseket, Bodó Annának - a Galagonya csoport vezetőjének -  a kreatiív és ügyességi feladatokhoz szükséges eszközöket és a színvonalas közreműködését, Nagy Vilmosnak a minden igényt kielégítő  hangosítást, a THSE-nek a váltóversenyhez biztosított speciális eszközöket, az  Némedi Traktors kosárlabdacsapatnak a mobilpalánkot és a sportprogram lebonyolítását, a Hungarofest Kft.-nek a lufikat és a plakátokat, a FIESTA Táncklub-nak a táncfellépést és a rögtönzött táncfoglalkozást.

Köszönjük a résztvevőknek, hogy erre a napra félretették a korábbi vélt vagy valós sérelmeiket, vitáikat és mindenki a lehetőségéhez mérten hozzájárult a rendezvényhez a finom süteményekkel és italokkal! Nagyon köszönjük az építés és a rendrakás során nyújtott segítséget, a Civil Kapocs Egyesület tagságának a - sajnos mindenképpen szükséges - anyagi hozzájárulásukat!

Nagyon jólestek az elismerő szavak és üzenetek is, ami megerősít minket abban, hogy életképes lesz ez a kezdeményezésünk és csak a kezdet nehéz. (Innen már menni fog, mint a karikacsapás.) Különösen jólesett Linke Gyuri "Egy Szomszédünnep margójára" című facebook bejegyzése, mert úgy foglalta össze a lényeget, ahogy nekem sosem sikerült volna:

"...Amikor először beszéltél az ötletedről, már akkor nagyon megtetszett, hogy üljünk le, beszélgessünk, azokkal, akikkel egy közösségben élünk, akikkel nap, mint nap találkozunk csak a mindennapi gondjaink, a rohanás miatt nincs időnk egymásra odafigyelni. De őszintén megmondom, amikor a buli is szóba került nagyon megijedtem. Nekünk, a Kistói utca elején lakóknak a buli - leszámítva az elmúlt szűk egy évet - 57 álmatlan éjszakát jelentett, száguldozást, részeg randalírozást, ajtócsapkodást, kidobált közlekedési táblákat, hajnali zavaros tekinteteket, kérdezősködő rendőröket, szeméthalmokat, őrjöngő kutyákat…

Felesleges volt az aggodalmam. Ez nem az a buli volt, ez tényleg ünnep volt!

Hetekkel előre megtervezett, bejelentett, igényes programfüzettel, érdekes és változatos programokkal, amelyek folyamatosan fenntartották a figyelmet, a résztvevők aktivitását. Teret adva jókedvű, kellemes beszélgetéseknek, a háttérben - a hangulatnak megfelelő hangerővel szóló - igényes zenével. Nem tolakodó módon, nem behatolva a mások magánszférájába, nem megosztva, hanem összehozva embereket és generációkat.

Ez olyan esemény volt, amelyre mindenki szívesen emlékszik majd, amit jövőre meg kell ismételni, amely vélhetőleg hagyományt teremtett egy közösségen belül, ahol a legfiatalabbtól a legidősebbig mindenki jól érezte magát.

A szervezés mintaértékű volt! Így is lehet, sőt csak így lehet egy közösséget - álszent üzenetek, sunyi üzleti számítás, felesleges szónoklatok nélkül - építeni és egy rendezvényt megtartani. Ez valóban ünnep volt, SZOMSZÉDÜNNEP. A résztvevők tették azzá ezért köszönet mindenkinek, aki jelen volt és azoknak is, akik most nem, de legközelebb majd el fognak jönni."

Az összes szervező, résztvevő, segítséget és támogatást nyújtó nevében nagyon köszönjük az elismerő szavakat!

Bokros teendőink miatt sajnos nem sok felvételt tudtunk készíteni, de a FIESTA Táncklub előadását sikerült teljes egészében rögzíteni.