movie75 document98 business62 business62 paper101 documents15  breakfast13 jarokelo transport305 1 archery6  network73  navigation9 question28  file148   info24

Igazán jó hangulatban telt az immár harmadik alkalommal megrendezett 'Kistói Szomszédünnepünk'. Bár sokan elutaztak a hosszú hétvégén, ennek ellenére sem voltunk kevesen. Nyugodtan ki lehet mondani, hogy mindenki kitett magért. Olyan sütemény-költeményekkel, kompozíciókkal teltek meg az asztalok, hogy azt még egy profi rendezvényszervező is megirigyelte volna.

Ez a minden szempontból igényes kompozíció vitte el a pálmát.

A felállított 6x10 méteres sátor is jól vizsgázott: a napsütés és a zápor ellen is tökéletesen megvédett minket és a felszerelésünket is. Külön köszönet Sándor Mikinek a színvonalas előadásért! A borkóstolás először volt a szomszédünnep programjának része, művelődhettünk kicsit ezen a téren is.

Szerencsére most már szinte mindenki számára teljesen világos volt a szomszédünnep - a lehetőségéhez mérten mindenki hozzon valamit - konstrukciója, ami tökéletesen működött. A gyerekeknek finom szörpökből készültek az itókák. Többen igazán jól sikerült házi készítésű szörpöket hoztak, volt is hozzá szomjas gyerekszáj bőven.

A délután a mozgás jegyében telt: kosár, tengó, tollaslabda, kidobós és más ügyességi játékok vették birtokba a még szabad aszfaltcsíkot. Szívesen láttuk a környékbeli utcákból érkezőket is. Idén nem lángos, hanem zsíros kenyér és zöldhagyma volt a kínálatunk. A hagyma olyan finom volt, hogy még elvitelre is kértek.

Csilla segítségével serényen készültek az 'életfák'.

Márti néni  kéz- és arcfestése és Tánya néni kézműves foglalkozása.

A sorverseny sem maradt el.

A FIESTA Táncklub is eljött idén is, meg is alapozták a fesztivál hangulatot.

Ez a Kistói Szomszédünnep szervezés a Civil Kapocs Egyesület egyik leghálásabb tevékenysége, mert itt nem kritizálunk, számonkérünk vagy okozunk - megérdemelten - kellemetlen pillanatokat a helyi közéletben résztvevőknek, hanem közösen és kellemesen 'szomszédünneplünk'. Ez a szomszédünnep is nagyon jó hangulatban telt és igazán jó hatással van a Kistói utca mindennapjaira is. Egyre többször látni délutánonként egymással beszélgető kis csoportokat az utcán és ez tényleg jó dolog. Szinte bizonyos, hogy a 'Kistói Szomszédünneplés' kezdeményezésünkkel mi is hozzájárultunk ehhez. Folytatjuk!

Ezt a 'mozgalmat' pilot-projektnek, mintának, példának szántuk mások részére is. Itt szeretnénk megragadni az alkalmat arra, hogy felajánljuk segítségünket azoknak, akik hasonló kezdeményezésen törik a fejüket. Lehet akár szó közterület-használatról, a lejátszott zenék után artisjus jogdíj megfizetéséről vagy bármilyen más felmerülő kérdésről vagy hiányzó, de a mi rendelkezésünkre álló eszközről. Szívesen osztjuk meg a tapasztalatainkat és segíthetünk akár a szórólapok készítésében is.