movie75 document98 business62 business62 paper101 documents15  breakfast13 jarokelo transport305 1 archery6  network73  navigation9 question28  file148   info24

KEZDŐLAP KÖRNYEZET 'SZEMÉT' ÜGY Fussunk neki megint (sokadszorra)...

Fussunk neki megint (sokadszorra)...

Jó lenne már végre tisztában lenni azzal, hogy a felszíni vizekre milyen hatással volt/van a túlművelt  ex Acsai-féle most a falué később ki tudja mi lesz sittlerakó. Ahhoz, hogy nyugodt lelkiismerettel hozhasson bárki bármilyen döntést vagy foglaljon állást az ügyben ismerni kellene megnyugtatóan  a pontos helyzetet. Bár az utolsó sittlerakóval kapcsolatos kt. ülésen javasoltam egy feltáró jellegű vizsgálatot, de nem került szavazásra. Mindeddig - miközben láttuk a fényképeken a nyilvánvaló állapotokat - csak azt hallhattuk, hogy "sosem mondták ki".

A pontos tájékozódás nélkül a szó szoros értelmében csak az esetleges időzített bomba szőnyeg alá söpréséről beszélhetünk. Egy polgármester a hírmondóban hulladéktestet átmosó csapadék miatt aggódik, szerintem sokkal inkább a talajvíz szintjének emelkedése miatt kellene aggódni. Azt a lehetőséget nem zárhatjuk ki, hogy a hulladéktest közvetlen kapcsolatba került a mostanában igen magas talajvízzel. Azt a rekultivációs tervből tudjuk, hogy a hulladéktestben lévő monitoringkútból vett mintában volt TPH és toxikus fém határérték túllépés.

Egyenlőre nem tehetünk mást: kikérjük és várunk a vízvizsgálatok jegyzőkönyveire.feladó: Civil Kapocs Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
tárgy Közérdekű adatigénylés 2011. 08. 16.
címzett: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ,"szabone.juli" < Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. >
dátum: 2011. augusztus 16. 18:55

 


Tisztelt Megbízott Jegyző Asszony, Kedves Juli!


A mai napon kézhez kapott adatszolgáltatásukban  - többek között - köszönettel megkaptam a sittlerakó rekultivációs kötelezésével kapcsolatos határozatot.

A 2011. július 7-i közérdekű adatigénylésemre kapott válaszában úgy nyilatkozott, hogy a rekultivációs tevékenység meg nem kezdése miatt értelemszerűen nem készült 2011. április 30-i határidővel éves összefoglaló jelentés. Én sem voltam biztos benne, ezért jeleztem az adatigénylésben, hogy 'ha készült ilyen'.

Viszont a megküldött határozat egyértelműen fogalmaz a kötelező vízvizsgálatokkal kapcsolatban:

A rekultivációs tevékenység megkezdésétől függetlenül a területen lévő monitoring kutak vízjogi engedélyének jogerőre emelkedését követően félévente akkreditált laboratórium által kell vízvizsgálatokat végeztetni a következő paraméterekre:

-általános vízkémia
-TPH-GC
-toxikus fémek és félfémek

Kérem, hogy közérdekű adatszolgáltatásként az alábbi dokumentumokat elektronikus formában megküldeni szíveskedjenek:

-a sittlerakóhoz létesített monitoring kutak jogerőre emelkedett vízjogi engedélyeit

-az önkormányzat megbízásából akkreditált laboratórium által végzett vízvizsgálatok jegyzőkönyveit a mellékletekkel együtt

 

Kérem a közérdekű adatigénylésem iktatásáról (iktatószámáról) válasz e-mail formájában tájékoztassanak!


Üdvözlettel és köszönettel:Juhász Zoltán