movie75 document98 business62 business62 paper101 documents15  breakfast13 jarokelo transport305 1 archery6  network73  navigation9 question28  file148   info24

KEZDŐLAP KÖRNYEZET 'SZEMÉT' ÜGY Némedi Bio Ker Kft harmadik menet, avagy a füstbe ment a közös ló túrós háta

Némedi Bio Ker Kft. 1994 március - harmadik menet, avagy füstbe ment a közös ló túrós háta

A 1993 decemberi tulajdonszerzést követően még a 'régi' üzemeltető végezte a telep kezelését. A papírok szerint úgy ahogy. Sajnos Jóvér Urat már nem tudjuk megszólaltatni, mert két évvel ezelőtt magához szólította a Teremtő. Számomra jogilag a mai napig nem világos a később kialakult konstrukció, miszerint egy magántulajdonú ingatlanon a tulajdonos üzemeltet egy önkormányzati lerakót. Erről meg fogunk kérdezni egy szakjogászt.

Szerintem a kutya ott van elásva, hogy a felmerült közvetlen üzemeltetési költségeket az önkori által fizetett díj fedezte, de - a későbbi videofelvételek szerint is - a máshonnan is érkezett hulladék elhelyezéséért a vállalkozó díjat szedett.

Kár hogy így alakult, mert (ekkora) bővítéssel, megfelelő védelem (alászigetelés) kialakítása mellett csak az Alsónémediek kommunális hulladékának elhelyezését még legalább 20-30 évig meg lehetett volna oldani. Ugyan nem lett volna kis macera az engedélyeztetés és beruházás is komoly pénzt vitt volna el, de egy hosszútávon megtérülő projekt szolgálná az Alsónémediek érdekeit.

Már csak azért is nagyon faramuci a mostanra kialakult helyzet, mert végül a Képviselő-testület közreműködésével 2009-ben a közösség nyakába varrták (a védelem nélkül kialakított) lezárt lerakó rekultivációs kötelezettségét.