movie75 document98 business62 business62 paper101 documents15  breakfast13 jarokelo transport305 1 archery6  network73  navigation9 question28  file148   info24

KEZDŐLAP KÖRNYEZET 'SZEMÉT' ÜGY Tényleg hiányzott-e a felhatalmazás?

Tényleg hiányzott-e a felhatalmazás?

A szeméttelep sorsának újkori megpecsételésében az első dominót az 1993-as tulajdonszerzés elszalasztása döntötte le, hiszen a későbbi Némedi Bio Ker Kft. tervének meghiúsulása után az Önkormányzat közvetlen befolyással már nem rendelkezhetett. György Balázs Úr mindvégig azt bizonygatta, hogy Ő ugyan nem volt felhatalmazva a tulajdonjog megszerzésére, de ezt csak a saját irományai támasztják alá, ezzel szemben a 133/1992-es sz. határozat egyértelmű. Az egyéb jegyzőkönyvekből tudjuk, Szabó László Elnök Úr egyértelműen arról nyilatkozik, hogy a tulajdonszerzésnek jogi akadálya nem volt és gyakorlatilag bármit nagyon szívesen pénzzé tettek volna, mert nagyon rossz anyagi helyzetben volt az akkori termelőszövetkezet. A dolog pikantériája, hogy egy korabeli jegyzőkönyv szerint az önkori eleve az ingatlan (szeméttelep) résztulajdonosa volt, de ezt egy elegáns tollvonással valaki máig kérdéses módon 'elintézte'. Úgyhogy volt, nem volt tulajdon!

György Úr sajnos nem volt hajlandó elárulni, hogy mi is a dolog nyitja, tehát végigolvastam a teljes 1991-1995-ös testületi anyagot, nehogy szó érje a ház elejét. Nem könnyű olvasmány. Némedi Rezső Úr által tett AD HOC bizottsági beszámoló a falu melletti bányatavak tulajdonszerzésére vonatkozott, erre a beszámolóra egy másik kt. határozat felkérése alapján került sor. Egyébként a felhatalmazás, ki kinek a nevében licitált, illetve a tulajdonszerzés elmulasztása már az 1994 januári jegyzőkönyv témája is volt.

Mindezzel szemben György Balázs Úr részéről az 'Amiben hibáztam vállalom' kijelentés jegyzőkönyvben van rögzítve, bár nem hinném hogy most volna erre a célra nagyjából 500 millió forintja. Ezt reálisan nem is várhatjuk el, de szerintem egy képviselőhöz, díszpolgárhoz, volt polgármesterhez méltó 'elismerem, hogy nagyot hibáztam és őszintén sajnálom' is nagy előrelépés lenne.

Erre nagyjából nulla az esély vagy minimum ahhoz konvergál.

Részlet dr. György Balázs Úr Dimitrov Úrnak címzett
1999-es leveléből és a 1992-es felhatalmazás:

 

Részletek az 1994. január 28-i kt. ülés jegyzőkönyvéből: