movie75 document98 business62 business62 paper101 documents15  breakfast13 jarokelo transport305 1 archery6  network73  navigation9 question28  file148   info24

KEZDŐLAP KÖRNYEZET 'SZEMÉT' ÜGY Nem babra megy a játék, avagy egy rekultivációs kötelezettséggel terhelt lezárt lerakó tulajdonszerzése

Nem babra megy a játék, avagy egy rekultivációs kötelezettséggel terhelt lezárt lerakó tulajdonszerzése

Így is fel lehet fogni, de (így utólag) a 'gyakorlatilag kockázatmentesen' helyett az 'elméletileg kockázatmentesen' helyénvalóbb lett volna. Ettől függetlenül Szabó Endre Képviselő Úr 'korrektül közölve lesz' ígérete rendben volt, mert szabatosan leadták a Hírmondóban. Az izgalmas kérdés az, hogy a képviselők ténylegesen tisztában voltak-e azzal, hogy milyen nyűgöt is vesznek így a falu nyakába?

A dolog súlyára való tekintettel talán célszerűbb lett volna szó szerint leadni a jegyzőkönyvet, mert jónéhány dolog elhangzott, ami egy az egyben nem állta meg a helyét. Például az, hogy a lerakó 1994 előtt önkrományzati tulajdon volt, stb.

Tüske képviselő Úr felhívja a figyelmet egy korábbi FKF ügyre, ahol a korábbi beszállítók felelősségét is megállapították. Ezzel kapcsolatban az lehet az izgalmas kérdés, hogy majd ki mit fog tudni bizonyítani.

Mindenesetre a Józan képviselő Úr által kért 150 milliós jelzálogjognak most nagy hasznát tudná venni az önkormányzat, mert sokkal kedvezőbb helyzetben lenne, de ezzel szemben szerintem évekig elhúzódhat a peres eljárás. MIndenesetre szépen bevitték az erdőbe a képviselő-testület többségét azzal. hogy elhitették velük a konstrukció kockázatmentességét, pedig most már látjuk, hogy közel sem volt az.

A kialakult sajnálatos végeredményen a jóhiszemű döntéshozatal cseppet sem változtat, de még közel sincs vége, mert a rekultivációs kötelezés konkrét határidőket tartalmaz, amiken már réges-rég túl vagyunk.

Azzal pedig ignencsak tisztában kell lennünk, hogy nem babra megy a játék, mert Acsai Károly két másik inert lerakójával kapcsolatban már került kiszabásra két többszázmilliós birság is:

Ügyfél név: Acsai Károly
Cím (székh.): 2351 Alsónémedi Iskola Utca 10.
Határozatszám: 05/004551-003/2006
Határozat foka: I fok
Kiadmányozó hatóság: Közép-Duna-völgyi KTVF
Kiadmányozás dátuma: 2006.01.25.
Határozat tárgya: Alsónémedi külterület, 04/17. hrsz-ú területen engedély nélkül végzett feltöltés miatt hulladékgazdálkodásibírság
Bírság összege: 471 559 500 Ft
Érvényesség: visszavonásig
Intézkedés: Kötelezés bírság megfizetésére

 

Ügyfél név: Acsai Károly
Cím (székh.): 2351 Alsónémedi Iskola Utca 10.
Határozatszám: 05/004220-001/2007
Határozat foka: I fok
Kiadmányozó hatóság: Közép-Duna-völgyi KTVF
Kiadmányozás dátuma: 2007.06.15.
Határozat tárgya: Alsónémedi külterület, 081/48 hrsz-ú területen engedély nélkül végzett feltöltés miatt hulladékgazdálkodási bírság
Bírság összege: 657 842 625 Ft
Érvényesség: visszavonásig
Intézkedés: Kötelezés bírság megfizetésére

Vajon a fenti környezetvédelmi birságokról volt-e tudomása az akkori, a lezárt lerakót ajándékként elfogadó Képviselő-testületnek?

Vajon tisztában voltak-e a felvállalt kockázat mértékével?