movie75 document98 business62 business62 paper101 documents15  breakfast13 jarokelo transport305 1 archery6  network73  navigation9 question28  file148   info24

KEZDŐLAP KÖRNYEZET 'SZEMÉT' ÜGY A felhatalmazás igen, de szándék valamiért nem volt meg

A felhatalmazás igen, de szándék valamiért nem volt meg

 

A 1992-ben  a Alsónémedi Nagyközség Képviselő-testülete felhatalmazta dr. György Balázs polgármestert, hogy az Önkormányzat részére szerezze meg a volt agyagbánya (később szemétgödör) tulajdonjogát.

 

 

A szóbeszéd szerint, amikor feltették a kérdést, hogy az Önkormányzat képviseletében vagy magánszemélyként vesz-e részt a földkiosztáson a válasz 'magánszemélyként' volt. Konkrétan  itt kezdődhetett a dolgok rosszra fordulása, mert a terület tulajdonjogát nem az Önkormányzat szerezte meg. Nagy valószínűséggel nem harapódzott volna el a 'szemét' ügy idáig, örök mementót és tájsebet hátrahagyva - közvetlenül a művelt területek szomszédságában - talán még az unokáinknak is.

 

Végülis 2010-ben a miénk lett, ráadásul ajándékba.  Egész szép ajándék, attól a két aprócska momentumról eltekintve, hogy 1,8 hanem 5,2 hektár és nem gödör, hanem egy 6 méter magas szeméthegy.