movie75 document98 business62 business62 paper101 documents15  breakfast13 jarokelo transport305 1 archery6  network73  navigation9 question28  file148   info24

KEZDŐLAP KÖRNYEZET 'SZEMÉT' ÜGY A FÖLD NAPJA, avagy korábbi és jelenlegi műholdas kép a szemétbányáról

A FÖLD NAPJA, avagy korábbi és jelenlegi

műholdas kép a szemétbányáról

A hidegháború szörnyű dolog volt, de minden rosszban van valami jó: archivált nagy felbontású műholdas képek

 

Szépen látszanak az eredeti kb. 2 hektáros szeméttelep körvonalai (bal alsó sarok). Megfigyelhető a 'külszíni fejtés' is, az árnyékokból látszik, hogy homok kívülről befelé haladva került eltávolításra és a nyomok szerint elszállításra is. Az eredeti szeméttelep területe nagyjából az út szintjével egy vonalban van. Dr. György Balázs eredeti elképzelése megvalósulni látszik:

...Tovább is gondoltam a dolgot. E szerint a megvásárolt területen homokbányát lehetne nyitni egy vállalkozó bevonásával. A homok évekig kitermelhető, majd a helyére a szemét további évtizedekig elhelyezhető lenne. A homokból árbevétel, a szemételhelyezésből is hasznunk lenne...

Hát igen, azzal a kis különbséggel, hogy tudomásom szerint sem az árbevétel, csakúgy mint a szemételhelyezés díja az Alsónémedi Önkormányzatot nem gazdagította.

 

Ez pedig már a végeredmény, de vajon mit rejt a hegy gyomra?

I. szaksz 'külszíni fejtés'

 

II. szakasz 'Visszatöltés'

 

Legkevésbé INSERT HULLADÉK, márahogy a megalakult adhoc bizottság nevezte az inert hulladékot (pl. sitt), helyette inkább minden más ami feleslegessé vált.

BOLDOG FÖLD NAPJÁT FÖLDLAKÓK!