movie75 document98 business62 business62 paper101 documents15  breakfast13 jarokelo transport305 1 archery6  network73  navigation9 question28  file148   info24

KEZDŐLAP KÖRNYEZET 'SZ@R' ÜGY Azért a forrást minimum illett volna megjelölni...

Azért a forrást minimum illett volna megjelölni...meg egy kicsit utána is számolni...

Most a Civil Kapocs Egyesület is joggal mondhatná, hogy a szellemi termék jogosulatlan felhasználása miatt 'tegye meg a szükséges jogi lépéseket' meg hasonlók. Azt már nem is említem, hogy a forrás megjelölése mellett 'a nem hivatalos álláspont' csak az eredeti formában kerülhetett volna felhasználásra, de ennél lényegesen nagyvonalúbbak vagyunk, a kisstílűséget meghagyjuk másnak.

A nagyobb gond az, hogy az eredeti nem hivatalos álláspont 2011. április 12-én került publikálásra a civilkapocs.hu-n és nem a döntés előtt tíz perc szünetet kérve kellett volna átadni magyarázat nélkül. Ez ennél egy sokkal összetettebb kérdéskör és több évtizedre kihatással lesz a lakosságra.

Az egész projekt egy állatorvosi ló: minden baja van.

A nézetkülönbségek abból fakadnak, hogy a pályázathoz csatolt, a fenntartható működést igazoló gazdasági számítások szerintünk nem helyes adatokon alapulnak. Ebből következően a lakosság aránytalan többletterhet fog viselni, pedig tudjuk hogy a kapacitás növelésére nem a lakosságszám növekedése a fő indok. A pgm azzal érvel, hogy a CBA-ban szereplő díjszint nem lesz kötelező, bár a pályázathoz csatolt díjszint, díjképlet betartásáról külön nyilatkozni kell. Jobb helyeken külön kt. határozatot is hoznak erről.

Még egy apróság csak gondolatébresztőnek:

 

Egy hasonló méretű település:

Simontornya lakossága kb. 4500 fő, a megépítendő szennyvízkezelő kapacitás 375 m3 / nap = 83 liter / fő /nap Az aláírt KEOP szerződés (12. oldal) >>>

 

Hogy a nagy számok alapján elegendő minta legyen a torzításmentes eredményhez:

DRV ZRT. szennyvízkezelési adatai 2010. évben: igénybevevő 470e fő,  kiszámlázott 13,707e m3 = 80 liter / fő / nap.

 

Nálunk:

Alsónémedi lakossága kb. 5100 (a CBA szerint később 5500) fő, a megépítendő szennyvízkezelő kapacitás  813 m3 / nap.

Most akkor hogy is van ez? Ennyire szeretünk fürdeni?

 

Tavaly év végén - a 2011-es takarékos gazdálkodás jegyében - 50%-kal csökkentésre kerültek a képviselői tiszteletdíjak, most utólag úgy gondolom, hogy ez nem volt helyes: a 100%-kos csökkentés sokkal szerencsésebb lett volna.