movie75 document98 business62 business62 paper101 documents15  breakfast13 jarokelo transport305 1 archery6  network73  navigation9 question28  file148   info24

KEZDŐLAP KÖRNYEZET 'SZ@R' ÜGY A nemzetközi helyzet fokozódik

Ma lezárult a szennyvízkezelő-beruházás közbeszerzési eljárásának egy szakasza, nevezetesen a hirdetményre eredményesen jelentkezők elfogadása. A három induló közül csak a Colas pályázata volt eredményes, a dolgok mai állása szerint másik két jelentkező - a nem megfelelő hiánypótlások miatt - eredménytelenül pályázott.

Ha senki sem fog fellebbezni, akkor csak a Colas tehet ajánlatot a kivitelezésre, ami az előirányzat szerint kb. 380 millió forint lenne. Némedi Rezső kérdésére a pgm azt nyilatkozta, hogy nem vagyunk kényszerhelyzetben. Valóban?

Az is elhangzott, hogy a próbaüzemnek 2013. szeptember 15-én meg kell kezdődnie, különben legalábbis kétséges a pályázati támogatás kiementele. (Persze csak akkor, ha nem sikerül esetleg határidő-módosítást kérni)

Ha nem fellebbez senki és marad egyedül a Colas egy túlárazott ajánlattal akkor vajon mit lehetne tenni?

Esetleg az egyetlen lehetséges választás a támogatás és egy túlárazott ajánlat lesz? Reméljük nem az fog történni, hogy 'nekünk még így is megérte'....

A Margit híd felújítása kapcsán már láttunk karon varjút: egy nyertes, 13 milliárd tervezett költség, amit 2009-ben 30 milliárdra emeltek, később vizsgálat is indult az ügyben. Végül bruttó 26 milliárdba került és hál' Istennek minden rendben volt. Legalábbis papíron biztosan.

A nagy kérdés az lehet, hogy mennyivel és mire hivatkozva fogja túllépni a Colas ajánlata a tervezett költséget, legalábbis annak tükrében, ahogy a dolgok szoktak menni.

Persze nagyon sok a változó az egyenletben és szerintünk a kb. 380 millió sincs alulárazva. A legjobb verzió pillanatnyilag az lenne, ha - az idő szűkössége miatt - nem fellebbezne senki és a Colas sem adna a tervezett költségnél sokkal magasabb ajánlatot. A remény hal meg utoljára, szokták mondani, ráadásul az még ingyen is van. De addig is: éberség, mert az osztályharc is fokozódik és mint tudjuk az élet nem habostorta.