movie75 document98 business62 business62 paper101 documents15  breakfast13 jarokelo transport305 1 archery6  network73  navigation9 question28  file148   info24

KEZDŐLAP CIVIL KONTROLL BRÓKERBOTRÁNY Meztelen (i)gazság

A tegnapi képviselő-testületi ülésen megtudhattuk, hogy a Hungária Értékpapír zRt-hez kirendelt felügyeleti biztos tájékoztatása szerint Alsónémedi Önkormányzatának nincs diszkont kincstárjegye. Annak ellenére, hogy az 2014. év végi állapotra kiadott igazolás szerint még több, mint egymilliárd forint értékű kincstárjeggyel rendelkeztünk. A papír sokat elbír.

Az történhetett, hogy az Önkormányzat pénzén a kiadott megbízások ellenére nem vásároltak kincstárjegyet, hanem a pénzt valami másra költötték, de kifelé azt igazolták, mintha az értékpapír-vásárlás megtörtént volna. Lényegében fabatkát sem érő tartozom cetliket adtak. Arról, hogy ez a gigantikus hiány miből alakulhatott ki, csak sejtéseink vannak, de nem kizárható, hogy még 2007-ben az akkor még Biztonság Invest Zrt. szépen bevásárolt és bevásároltatta az ügyfeleit is ázsiai részvényekből. Ha így van, akkor gyakorlatilag hiába a teljes vagyonnal felelés, mert a pénz már jóval korábban 'elégett' és nem a tulajdonosok magánvagyonát gyarapította.