movie75 document98 business62 business62 paper101 documents15  breakfast13 jarokelo transport305 1 archery6  network73  navigation9 question28  file148   info24

KEZDŐLAP CIVIL KONTROLL DIALÓGUSOK

A mai bizottsági ülésen valami olyasmi történt, amit már nem lehetett szó nélkül hagyni. Aki eléggé fakír ahhoz, hogy végig szokta nézni a testületi és bizottsági ülésekről készített hang- és képfelvételeinket, az pontosan tudja, hogy azok általában a "Köszöntök mindenkit"-tel kezdődnek és "az ülést bezárom"-mal végződnek. Hacsak nincs valami ügyrendi kalamajka és ezek az aktusok elmaradnak.

 

feladó:     Civil Kapocs < Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. >
címzett:     polgármester < Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. >
dátum:     2013. február 10. 11:45
tárgy:     Néhány sokakat érdeklő kérdés 2013. 02. 10.
küldő:     gmail.com

Tisztelt Polgármester Úr!

Nagyra értékeljük az önkormányzat gazdasági társasága által 2009-ben kibocsájtott 800 milliós kötvény terheinek csökkentése érdekében tett erőfeszítéseit és nem kevésbé a már elért eredményeit. A pénzügyi szektor jelen helyzetében a kötvény feltételeinek javításában Önnek egy rendkívül nehéz, nem kevésbé hálátlan feladat jutott. Tisztában vagyunk azzal, hogy utólag rendkívül könnyű okosnak lenni, ezért nem is vezetnénk le számszerűen, hogy néhány - még az előző önkormányzat által - korábban meghozott döntés nem volt éppen a 'legszerencsésebb'. Kérjük, hogy ossza meg velünk saját véleményét, gondolatait az alábbi kérdésekben:

 

Alakul, mint púpos gyerek a prés alatt

A korábbi gyakorlattól eltérően, az utóbbi hónapokban nem kaptuk meg a zárt ülések jegyzőkönyveinek közérdekű, illetve közérdekből nyilvános részét.

 

Álláspontunk szerint az lenti AB határozat egyértelmű: a zárt ülések jegyzőkönyvei a személyes és a törvényi rendelkezés alapján nyilvánosságra nem hozható adatokon kívül közérdekű adatnak minősülnek. A külön törvényi rendelkezés, pedig szerintem az adatvédelmi törvényre utal.

 

Re vp hozzászólása "Nincsenek gyerekeid? Vagy valami értelmes hobbid?"

Kedves VP!

Vannak értelmes gyerekeim és hobbijaim is. Amit elkezdek, azt általában be is szoktam fejezni, amit pedig elrontok, azt megpróbálom jóvátenni. Sajnos tavaly ősszel óriásit hibáztam, amikor a jelölt-társaimmal együtt elővigyázatlanul támogattam V. József akkori polgármester-jelöltet.

 

Magyarázom a bizonyítványom

Miért most? Kérdezett valaki valamit? Én nem. Illetve korábban többször is, de arra nem kaptam válaszokat.

 
További cikkeink...