movie75 document98 business62 business62 paper101 documents15  breakfast13 jarokelo transport305 1 archery6  network73  navigation9 question28  file148   info24

KEZDŐLAP CIVIL KONTROLL SUZUKI, A MI SZALONUNK AKKOR MI ÉPPEN OLYANOK LENNÉNK, MINT ŐK!

Korábban dr. György Balázs Úr azt állította, hogy nem vett részt egyik - a Suzuki Ullmann ügy kivizsgálásával kapcsolatos - döntéshozatalban sem. Szerintünk viszont igen, mert az a képviselő, aki jelen van az ülésen, az jogilag részt vesz a szavazáson. Utólag már tudtuk, hogy ez önmagában nem változtatta volna meg a szavazások eredményét, de értelemszerűen a szavazás előtt ezt még nem lehetett biztosan tudni. Úgy gondoltuk, hogy a legbölcsebb dolog az, ha megkérdezzük a törvényi felügyeletet gyakorló kormányhivatalt. György képviselő úr az ő álláspontjukat csak elfogadja. Ha esetleg nem, akkor meg mostantól nekik fogja írogatni, hogy 'nem szavaztam, nem szavaztam csak részt vettem' és nem minket fáraszt hasonlókkal. A kormányhivatal nem csak azt írta le, hogy György képviselő úr részt vett a szavazáson, hanem azt is, hogy az érintettségét sem ártott volna bejelenteni, de ennek nincs jogkövetkezménye.

 

feladó:  dr. György Balázs < Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. >
címzett:  Civil Kapocs < Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. >
dátum:  2013. február 1. 16:36
tárgy:  Szavazás!

Juhász úr!


Én nem vettem részt egyik döntéshozatalban  sem, ( nem szavaztam)  kiültem az előterjesztők asztalához.
A zárt ülésen viszont jelen lehettem, hozzászólhattam, amit meg is tettem!!

A gyengébbek kedvéért itt van feketén-fehéren:

Az egyértelműség érdekében, ez mindkét szavazásra vonatkozik. A legnagyobb gond nem is a szavazáson való részvétel, hanem az, hogy 2009-ben megtörténhetett az, amiről először így, azután meg úgy szavaztak: A Suzuki Ullmann telephely megvásárlása.

A kormányhivataltól a következőket kérdeztük:

 

1)  A 259/2011. (10. 25.) sz. önkormányzati határozat azt tartalmazza, hogy '5 igen, 2 nem és 2 tartózkodó szavazattal' , de a határozatban lévő névsor csak nyolc nevet tartalmazott:

A szavazás eredménye:

Bálint Sándor igen       Szántó Erzsébet nem

Józan Krisztián igen     Török Lajosné igen

Józan Sándor igen      Vincze József tartózkodott

Némedi Rezső igen      Zsin Géza nem

Hogyan fordulhatott ez elő?

Dr. György Balázs úr esetleg mégis részt vett a szavazáson?

2) Lehet-e egyáltalán névszerinti szavazáson tartózkodni?


3) Ha a képviselő vagy polgármester a névszerinti szavazásnál az üléstermeben tartózkodik, de nem mond semmit, vagy nem azt mondja, hogy 'igen' azzal, hogyan befolyásolja a szavazást?

4) A 267/2011. (11. 11.) sz. önkormányzati határozat a következőket tartalmazza:

Bálint Sándor→nem
Szántó Erzsébet→nem
Dr. György Balázs→------- 
Vincze József→nem
Józan Krisztián→nem
Zsin Géza→nem

Török Lajosné→igen
Józan Sándor→igen

összességében 2 igen, 5 nem és 1 tartózkodó szavazat

Jogi értelemben dr. György Balázs úr részt vett-e a fenti szavazáson?

5) Törvényesen volt-e jelen az üléseken és vehetett részt a szavazásokon dr. György Balázs volt polgármester - jelenleg települési képviselő - úr, amennyiben a fenti határozatokban említett jogi szakértői vélemény felveti érintettségét és/vagy büntetőjogi felelősségét?

6) Vincze József polgármester úr törvényesen járt-e el akkor, amikor a határozatot nem hajtotta végre?

7) Vincze József polgármester úr törvényesen kérhette 2011. november 9-én a korábbi 2011. október 25-én meghozott határozat újratárgyalását, különös tekintettel a határidőre illetve az önkormányzat érdekeire?

 

 

A legfelháborítóbb pedig az, hogy az érintettek részéről a megbánás legkisebb szikráját sem lehetett eddig felfedezni. Vincze József urat pedig csak emlékeztetni szeretném egy 2010. augusztus 28-án délelőtt elhangzott mondatára:

"...Zoli! Ha nem tennénk feljelentést, akkor mi éppen olyanok lennénk, mint ők!..."

Népiesen szólva: Fején találta a szöget.