movie75 document98 business62 business62 paper101 documents15  breakfast13 jarokelo transport305 1 archery6  network73  navigation9 question28  file148   info24

KEZDŐLAP CIVIL KONTROLL DIALÓGUSOK KÉRDÉSEK A JEGYZŐHÖZ Újra Címzetes Főjegyzőnk van!

Újra Címzetes Főjegyzőnk van!

Nekem meg megint deja vu-m. Nagyon kedves hangvételű, de határozott levelet kaptam és egyben meg is tudhattuk, hogy itt helyben minden nagyon is rendben van, van mindenre mindenre kiterjedő hatáskörrel rendelkező pénzügyi bizottságunk meg minden. Akkor rögtön eszembe jutott amikor még pénzügyi bizottság elnökként meg szerettem volna tudni a hírmondó nyomtatási költségeit és ezt a félre nem érthető választ kaptam:


Feladó: Győrváriné Erzsi < Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. >
Címzett: 'Civil Kapocs' < Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. >
Tárgy: RE: Nyomdaköltség
Dátum: 2010. december 8., szerda, 13:28:55

 

NEM.

-----Original Message-----

From: Civil Kapocs [ Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Sent: Wednesday, December 08, 2010 1:25 PM
To: Győrváriné Erzsi
Subject: Nyomdaköltség


Szia Erzsi!

Ki tudnád gyűjteni, hogy mekkora költsége volt 2008-ban, 2009-ben a Hírmondó nyomtatásának?

Előre is köszönöm!


Zoli


Ennyit a pénzügyi bizottság mindenre kiterjedő hatásköréről.

Később közérdekű adatigénylés keretében persze hozzájutottam az adatokhoz, de akkor már civilként. Mostanában is kértem ki ezt-azt, de adatszolgáltatás helyett a későbbi közérdekű adatigénylésekkel kapcsolatos követelményeket kaptam.


 

feladó Civil Kapocs Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
címzett Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ;"szabone.juli" < Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. >
dátum 2011. augusztus 24. 9:16
tárgy Közérdekű adatigénylés 2011. 08. 24.


Tisztelt Jegyző Asszony!


Közérdekű adatszolgáltatás keretében kérem küldjék el elektronikus levélben csatolt pdf fájlok formájában a lentiekben felsorolt 2011-ben befogadott szállítói számlákat a számlákhoz kapcsolódó szerződésekkel és teljesítési igazolásokkal együtt:

Egerszegi Ügyvédi iroda

927706  192,500 Ft

927704   317500 Ft

FUNTIG ÜGYVÉDI IRODA

026044  150 000 Ft

BR-BAU Bt.

5830269 212,500 Ft

5830275 940,000 Ft

5830282 235,000 Ft

Schulcz Kft.

7882810 432 500 Ft

7882821 507 500 Ft

7882822 145 000 Ft

6162063 765 000 Ft

6162065 40 625 Ft

6162071 432 000 Ft

6162072 557 000 Ft

Doril Bt.

2011/00235 60 000 Ft

Pressman Bt.

CO8SB3827444 26 250 Ft

Kérem, hogy az adatszolgáltatást az adatigénylésnek megfelelő módon  a vonatkozó törvényben és a helyi szabályzatban szereplő határidőn belül teljesíteni sziveskedjenek!


Üdvözlettel:



Juhász Zoltán



A korábbi gyakorlattal ellentétben kaptam választ, méghozzá gyorsan!


feladó Dr. Percze Tünde Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
címzett Civil Kapocs < Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. >
dátum 2011. augusztus 24. 11:33


tárgy RE: Közérdekű adatigénylés 2011. 08. 24.


Tisztelt Juhász Úr!


Nyilvántartásainkból megállapítottam, hogy Ön több ízben fordult közérdekű adatigényléssel hivatalunkhoz, melyeket elektronikus úton, de nem ügyfélkapun keresztül küldött meg részünkre.

A jövőre nézve tájékoztatom, hogy adatigénylését e-mailben nem áll módomban elfogadni, miután ebben az esetben az adatkérő személye hitelt érdemlő módon nem  azonosítható, emiatt nem is válthat ki joghatást.

Kérem, hogy jövőbeni adatigénylését szíveskedjék írásban, kézjegyével és egyéb azonosításra alkalmas adatok megadásával ellátni, ill. jelezni, hogy az éppen aktuális adatszolgáltatást elektronikus úton vagy papír alapon küldjük meg az Ön részére.

Hivatalunk természetesen – a törvényes keretek közt – biztosítja a közérdekű adatok nyilvánosságát.

A hivatali munkaszervezet azonban a közel 3.000 államigazgatási hatáskör címzettjeként ki kell, hogy szolgálja a helyi képviselő-testületet, bizottságokat, intézményeket és a település lakóit is, de emellett ki kell adni a munkajogi szabályokban biztosított szabadidőt  is.

Az önkormányzat gazdálkodásának törvényességére az államháztartási rendben meg van a megfelelő szolgálati út: Jegyző ellenjegyzése, Pénzügyi Bizottság kötelező létrehozása és mindenre kiterjedő jogosítványa, független belső ellenőrzés, Állami Számvevőszék, Magyar Államkincstár  stb-stb.,  és végül, de nem utolsó sorban a választópolgárok által megválasztott képviselőkből álló helyi képviselő-testület.

Remélem, hogy a jövőben megtaláljuk azt a módot és formát, aminek segítségével  Ön is hozzájut mindazon információkhoz, melyek megléte valamilyen oknál fogva Önnek fontos, de hivatalunk napi munkája sem lehetetlenül el, hiszen feltételezem, hogy Önnek, mint alsónémedi lakosnak, választópolgárnak is az az érdeke és célja, hogy a törvényes keretek között, hatékonyan és eredményesen tevékenykedjen hivatalunk.

Kérem a tájékoztatás tudomásul vételét, valamint adatigénylésének megfelelő formátumban  való eljuttatását hivatalunkhoz.



Alsónémedi, 2011. augusztus 24.



Tisztelettel:


Dr. Percze Tünde

c. főjegyző


A válasznak örültem, de a tartalmával nem értettem egyet:



feladó Civil Kapocs Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
címzett "Dr. Percze Tünde" < Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. >
dátum 2011. augusztus 24. 22:58

tárgy Re: Közérdekű adatigénylés 2011. 08. 24.


Tisztelt Címzetes Főjegyző Asszony!



Köszönettel megkaptam válaszát a 2011. augusztus 24-én küldött közérdekű adatigénylésemre!

Véleményem szerint az elektronikus válaszlevelében a későbbi közérdekű adatigénylésekkel szemben támasztott követelményei némiképp ellentmondanak 1992. évi LXIII. törvény "a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról"-ban leírtaknak.


19. § (1) Az állami vagy helyi önkormányzati feladatot, valamint jogszabályban meghatározott egyéb közfeladatot ellátó szerv vagy személy (a továbbiakban együtt: szerv) a feladatkörébe tartozó ügyekben - így különösen az állami és önkormányzati költségvetésre és annak végrehajtására, az állami és önkormányzati vagyon kezelésére, a közpénzek felhasználására és az erre kötött szerződésekre, a piaci szereplők, a magánszervezetek és -személyek részére különleges vagy kizárólagos jogok biztosítására vonatkozóan - köteles elősegíteni és biztosítani a közvélemény pontos és gyors tájékoztatását.

....

21. § (1) Ha a közérdekű adatra vonatkozó igényét nem teljesítik, az igénylő a bírósághoz fordulhat.

(2) A megtagadás jogszerűségét és megalapozottságát az adatot kezelő szerv köteles bizonyítani.

(3) A pert a megtagadás közlésétől, illetve ennek elmaradása esetén a 20. § (2) bekezdésében meghatározott határidő eredménytelen elteltétől számított 30 napon belül az ellen a szerv ellen kell megindítani, amely a kért felvilágosítást megtagadta.

(4) A perben fél lehet az is, akinek egyébként nincs perbeli jogképessége.

(5) Az egész országra kiterjedő hatáskörű szerv ellen indult per a megyei (fővárosi) bíróság hatáskörébe tartozik. A helyi bíróság hatáskörébe tartozó ügyekben a megyei bíróság székhelyén lévő helyi bíróság, Budapesten a Pesti Központi Kerületi Bíróság jár el. A bíróság illetékességét az adatközlést nem teljesítő szerv székhelye (működési helye) alapítja meg.

(6) A bíróság soron kívül jár el.

(7) Ha a bíróság a kérelemnek helyt ad, határozatában az adatkezelő szervet a kért közérdekű adat közlésére kötelezi.

21/A. § (1) A 19. § (1) bekezdésében meghatározott szervek a közzétett adatok megismerését személyazonosító adatok közléséhez nem köthetik. Az elektronikusan közzétett közérdekű adatokhoz történő hozzáférés biztosításához személyes adat csak annyiban kezelhető, amennyiben az technikailag elengedhetetlenül szükséges; a személyes adatokat ezt követően haladéktalanul törölni kell.

(2) Igénylés alapján történő adatszolgáltatás esetén az adatigénylő személyazonosító adatai csak annyiban kezelhetők, amennyiben az az igény teljesítéséhez - beleértve az esetleges költségek megfizetését is - elengedhetetlenül szükséges. Az igény teljesítését, illetőleg a költségek megfizetését követően az igénylő személyes adatait haladéktalanul törölni kell.


A korábbiakban küldött elektronikus leveleim tartalmaztak az adatigénylés teljesítésére vonatkozó válasz e-mail címet, ami - díjtalan adatszolgáltatás esetén - önmagában elegendő az adatszolgáltatáshoz. Nagyon megtisztelne ha egy hétköznapi embere számára is érthető módon feloldaná a vonatkozó törvény és az Ön levele közti ellentmondást vagy a hivatal a későbbiekben is a korábbi gyakorlatnak megfelelően fogadná az adatigényléseimet.



Üdvözlettel:



Juhász Zoltán


 

Bizonyára hamarosan sikerül feloldani az ellentmondást...