movie75 document98 business62 business62 paper101 documents15  breakfast13 jarokelo transport305 1 archery6  network73  navigation9 question28  file148   info24

KEZDŐLAP CIVIL KONTROLL DIALÓGUSOK KÉRDÉSEK A JEGYZŐHÖZ Település nevének és címerének jogszerű használata

Település nevének és címerének jogszerű használata

Az utolsó ülésén a Képviselő-testület elutasította a Civil Kapocs Egyesület településnév használatával kapcsolatos kérelmét. Az egyesület eredeti neve a februári alakuló ülés alapján Civil Kapocs @lsónémediért Egyesület lett volna. A bíróság azonban - egy legfelsőbb bírósági állásfoglalás alapján - kifogást emelt az 'A' betű '@'-tel helyettesítése miatt, így két lehetőség maradt:

-a Civil Kapocs Alsónémediért nevet használjuk és 30 napon belül csatoljuk az önkori hozzájárulását, amire kb annyi esély volt, mint egy hétvégi kiruccanásra a marsra

vagy

-A Civil Kapocs Egyesület nevet használjuk. Ezt választottuk, de azért benyújtottuk a névhasználattal kapcsolatos kérelmünket is.

Így mi egy percig sem használtuk a település nevét jogszerűtlenül, de legalább a szavazáson - népiesen szólva - elvált a 'sz@r a májtól'. Az esélytelenek nyugalmával tudtuk végighallgatni a napirend tárgyalását, majd a negatív döntést, miközben még a kérvény beadása előtt megtartottuk az megismételt, már Civil Kapocs Egyesület alakuló ülését.

Ezzel szemben már sokadszorra felhívtuk a hivatal figyelmét az Alsónémedi facebook profil jelenségekre. A névhasználat ilyen formája rendkívül veszélyes lehet, pedig végtelenül ártatlannak látszik.

A kérdés az, hogy milyen céllal (és kik) hozták létre és gyűjtik az ismerősöket a facebook-on a település nevét használva???

Ezzel kapcsolatban mindenki állítsa fel a saját hipotézisét!

 


 

feladó Civil Kapocs Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
címzett "Dr. Percze Tünde"
dátum 2011. szeptember 21. 8:44
tárgy Fwd: Alsónémedi facebook profil

Tisztelt Jegyző Asszony!

Az utolsó testületi ülésen derült ki, hogy a településnév jogszerű használatával kapcsolatban 'gondok' vannak. A továbbított levelekből kiderül, hogy korábban írásban többször és februári testületi ülésen szóban is jeleztem, hogy több facebook profil is van aki(k) a település nevét, címerét szerintem jogtalanul használja illetve azt a látszatot kelthetik, mintha a profil ténylegesen a település önkormányzatának kezelésében lenne. A jogtalan névhasználat ilyen formája komoly visszaélésekhez vezethet, nem úgy mint pl. egy egyesület nevében a településnév használata.

 

Önt is kérem, hogy tegyen lépéseket a jogszerűtlen állapot megszüntetése érdekében!

 

Üdvözlettel:

 

Juhász Zoltán

Civil Kapocs Egyesület elnöke