movie75 document98 business62 business62 paper101 documents15  breakfast13 jarokelo transport305 1 archery6  network73  navigation9 question28  file148   info24

KEZDŐLAP CIVIL KONTROLL DIALÓGUSOK KÉRDÉSEK A JEGYZŐHÖZ "Együttműködik e" vagy "együttműködik-e"

"Együttműködik e" vagy "együttműködik-e"

Egyáltalán nem mindegy, pedig csak egy kötőjel a különbség!

Mindenekelőtt érdemes figyelmesen elolvasni a Civil Kapocs Egyesület céljait >>>

A társadalmi szervezet cél szerinti besorolása: "11 jogvédő tevékenység"


feladó Civil Kapocs Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
címzett "Dr. Percze Tünde" 
dátum 2011. szeptember 26. 13:09 
tárgy Civil Kapocs Egyesület bejegyző végzés

Tisztelt Jegyző Asszony!

Ezen a linken tettem elérhetővé a Civil Kapocs Egyesület bejegyző végzését. Kérem, hogy a későbbiekben az SZMSZ-nek megfelelően a hivatal a Civil Kapocs Egyesület címére a legyen szíves megküldeni a bizottsági és testületi ülések meghívóit a döntések előkészítésével kapcsolatos dokumentumokkal együtt. Egyúttal kezdeményezem, hogy a Civil Kapocs Egyesület kapjon ügyféljogosultságot a megvalósítandó - pályázati forrással támogatott - szennyvízkezelő korszerűsítés és bővítés projekttel kapcsolatban!

Üdvözlettel:

Juhász Zoltán
Civil Kapocs Egyesület elnöke


feladó Dr. Percze Tünde Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  
címzett Civil Kapocs 
dátum 2011. október 4. 15:11 
tárgy RE: Civil Kapocs Egyesület bejegyző végzés

 

Tisztelt Cím!

 

A testületi anyagokat az egyesület részére – igény bejelentése alapján - postázni fogjuk, az októberi rendkívüli ülés anyagát – tudomásom szerint – már megkapták. A szennyvízberuházás kapcsán előterjesztett ügyféli minősítését nem tudom értelmezni. A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2044. évi CXL. törvény (Ket.) rendelkezéseit a közigazgatási hatósági eljárás során kell alkalmazni. Az önkormányzati beruházás nem közigazgatási hatósági ügy, mely miatt a Ket. hatálya ezen ügyre nem terjed ki.

A beruházás lefolytatásának szabályait a majd megkötendő támogatási szerződés rögzíti elsősorban, melyet a támogatást megítélő hatóság diktál és nem az önkormányzat. Egy pályázat támogatásának alap kritériuma a folyósítás feltételeinek elfogadása, de gondolom ezzel Ön is tisztában van. A tervezésre, közbeszerzésre, kivitelezésre, műszaki ellenőrzésre szerződéses jogviszony keletkezik felek között a vonatkozó ágazati szabályok és az államháztartási törvény rendelkezéseinek betartásával.

Az ezekért való felelősség a döntéshozókat és az aláírókat terhelik majd, vita esetén a bíróság dönt. Egyébiránt ilyen jellegű, pályázati támogatással megvalósuló beruházásnál minden arra jogosult - de főleg a közreműködő szervezet – is több ízben ellenőrzi a megvalósulás, a kivitelezés és a támogatási szerződésben foglaltak teljesülését.

 

Tisztelettel:

 

Dr. Percze Tünde jegyző


feladó Civil Kapocs Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
címzett "Dr. Percze Tünde" 
dátum 2011. október 4. 19:08 
tárgy Re: Civil Kapocs Egyesület bejegyző végzés


Tisztelt Jegyző Asszony!

A 1990. évi LXV. törvény értelmében az önkormányzatnak együttműködési kötelezettsége áll fenn a lakosság önszerveződő közösségeivel. A Civil Kapocs Alsónémedi székhelyű bejegyzett jogvédő besorolást kapott egyesület. Az egyesület minden tagja Alsónémedi állandó lakos.

Kérem, hogy a Civil Kapocs Egyesületet vonja be az önkormányzat a szennyvízkezelő bővítésével és korszerűsítésével kapcsolatos döntés-előkészítési és megvalósítási folyamatokba.

Különös tekintettel arra is, hogy a pályázat kiírója is megköveteli a társadalmi egyeztetést és tájékoztatást a támogatott projekttel kapcsolatban.

Utoljára, de nem utolsósorban - miután egy több évtizedre kiható döntésről van szó - jogos igény lenne a lakosság megfelelő tájékoztatása és érdemi társadalmi párbeszéd folytatása.

 

Üdvözlettel:

 

Juhász Zoltán elnök

Civil Kapocs Egyesület

 


 

1990. évi LXV. törvény a helyi önkormányzatokról

A települési önkormányzat feladata, hatásköre, szervei


8. §

(1) A települési önkormányzat feladata a helyi közszolgáltatások körében különösen: a településfejlesztés, a településrendezés, az épített és természeti környezet védelme, a lakásgazdálkodás, a vízrendezés és vízelvezetés, csatornázás, köztemető fenntartása, a helyi közutak és közterületek fenntartása, a helyi közutakon, a helyi önkormányzat tulajdonában álló közforgalom elöl el nem zárt magánutakon, valamint tereken, parkokban és egyéb közterületeken közúti járművel történő várakozás (parkolás) biztosítása, helyi tömegközlekedés, a köztisztaság és településtisztaság biztosítása; gondoskodás a helyi tűzvédelemről, közbiztonság helyi feladatairól; közreműködés a helyi energiaszolgáltatásban, a foglalkoztatás megoldásában; az óvodáról, az alapfokú nevelésről, oktatásról, az egészségügyi, a szociális ellátásáról, valamint a gyermek és ifjúsági feladatokról való gondoskodás; a közösségi tér biztosítása; közművelődési, tudományos, művészeti tevékenység, sport támogatása; a nemzeti és etnikai kisebbségek jogai érvényesítésének biztosítása; az egészséges életmód közösségi feltételeinek elősegítése.

(2) Az (1) bekezdésben foglalt feladatokban a települési önkormányzat maga határozza meg - a lakosság igényei alapján, anyagi lehetőségeitől függően -, mely feladatokat, milyen mértékben és módon lát el.

(3) Törvény a települési önkormányzatokat kötelezheti arra, hogy egyes közszolgáltatásokról és közhatalmi helyi feladatok ellátásáról gondoskodjanak. E kötelezettségek a település nagyságától, a lakosságszámtól, és egyéb feltételektől függően eltérően is megállapíthatók.

(4) A települési önkormányzat köteles gondoskodni az egészséges ivóvíz ellátásáról, az óvodai nevelésről, az általános iskolai oktatásról és nevelésről, az egészségügyi és a szociális alapellátásról, a közvilágításról, a helyi közutak és a köztemető fenntartásáról, a helyi közutakon, a helyi önkormányzat tulajdonában álló közforgalom elöl el nem zárt magánutakon, valamint tereken, parkokban és egyéb közterületeken közúti járművel történő várakozás (parkolás) biztosításáról; köteles biztosítani a nemzeti és az etnikai kisebbségek jogainak érvényesülését.

(5) A települési önkormányzat a feladatai körében támogatja a lakosság önszerveződő közösségeinek a tevékenységét, együttműködik e közösségekkel. A képviselő-testület a szervezeti és működési szabályzatában határozza meg, mely önszerveződő közösségek képviselőit illeti meg tevékenységi körében tanácskozási jog a képviselő-testület és bizottsága ülésein.