movie75 document98 business62 business62 paper101 documents15  breakfast13 jarokelo transport305 1 archery6  network73  navigation9 question28  file148   info24

KEZDŐLAP CIVIL KONTROLL DIALÓGUSOK KÉRDÉSEK A JEGYZŐHÖZ Ma újabb bírósági keresetet nyújtottam be.

Ma újabb bírósági keresetet nyújtottam be.

Nem azért, mert valamilyen szánalmas perverzióm lenne a bíróságra járkálás és hazudnék, ha azt mondanám, hogy nyugodt lelkiismerettel adtam volna be az újabb bírósági keresetemet anélkül, hogy ma még egyszer ne kérdeztem volna meg jegyző asszonyunkat. Mégpedig arról, hogy fenntartja-e a korábbi álláspontját  a Suzuki telephely jogi szakvéleményével kapcsolatban. Sajnos a lelkiismeretem minden kétséget kizáróan meg lett nyugtatva.

A jegyző asszony fenntartotta a korábbi álláspontját, miszerint nem adja ki a jogi szakvélemény következtetését és javaslatát.


feladó Dr. Percze Tünde Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

címzett Civil Kapocs dátum 2011. október 18. 11:37
tárgy RE: Adatszolgáltatás 2011. október 14.

Tisztelt Cím!

Az adatszolgáltatást a törvényes határidőben belül megkapta.

Az anonimizálás az én felelősségem.

A szakvéleményben is olvashatja, hogy ez csupán egy szakvélemény, amely elemezte a történéseket, de az eljárás és annak eldöntése, hogy történt-e szabálysértés, bűncselekmény: hatósági és bírósági ügy.

Egy jogi szakvélemény nem kötelező érvényű egyetlen magyar hatóságra, bíróságra sem, de ezzel gondolom tisztában van.

A jogállamiságban az ártatlanság vélelme is alkotmányos alapelv, de ez a része viszont már az Ön felelőssége.

Az Ön jogát csak olyan formában van hatásköröm érvényesíteni, mellyel mások jogát és jogos érdekét nem sértem.

Figyelemmel a leírtakra nem áll módomban a szakvéleményt újólag megküldeni.

 

Tisztelettel: Dr. Percze Tünde jegyző


feladó Civil Kapocs Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

címzett "Dr. Percze Tünde" dátum
2011. október 24. 14:37
tárgy bírósági kereset

 

Tisztelt Jegyző Asszony!

Kérem fontolja meg a jogi szakvélemény újbóli kiadását! Ugyan nem szívesen, de ma délután újabb bírósági keresetet fogok beadni ebben az ügyben.

 

Üdvözlettel: Juhász Zoltán


feladó Dr. Percze Tünde Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
címzett Civil Kapocs dátum 2011. október 24. 15:36
tárgy RE: bírósági kereset

Tisztelt Juhász Úr!

Köszönöm a jelzést, de a döntésemet vállalom és természetesen annak a felelősségét is. Tegyen legjobb belátása szerint, én is ezt tettem, ezt teszem.

Üdvözlettel: Percze Tünde


Ígyhát a döntést megint a független bíróságra bízzuk, de mielőtt bárki pálcát törne, gyakoroljon egy kis empátiát!

Idézet Bárdos László címzetes főjegyző gondolataiból

(teljes cikk>>> (forrás: www.onkormanyzatiklub.hu)


A jegyző a helyi politika és a közigazgatás, mint szakma ütközőpontjában áll. Ahhoz a munkához, amelyet végez, legalább akkora fokú tekintélyre és függetlenségre volna szüksége, mint a bíráknak. A törvényesség garantálásához függetlenednie kellene attól a közegtől, ahol a tevékenységét gyakorolja.


Ki akkor hát a jegyző? A település polgármesteri hivatalának vezetője, egységes koordinátora, menedzsere, a mindenkori képviselő-testület és a polgármester szakmai tanácsadója, a ciklusonként átmenő kontinuitás részese, aki végül is már megkapta: túlságosan jóban volt az előző legitim, kollektív hatalomgyakorlókkal és polgármesterrel.

Mondjuk ki nyíltan: nem egy jegyző helyzete ellehetetlenült. A testület politikai súlya, a kiszolgáltatott helyzet – helyenként – már elnyomja a törvényesség biztosítására vonatkozó igényt. Sőt nem egy önkormányzat nyűgnek érzi a törvényi korlátokat, az elképzelések messze túllépik a törvényi előírásokat.

Érdemes elgondolkodni a jegyzőknek azon, hogyan jutottunk el odáig a rendszerváltást követő 20 évvel, hogy a határozatlan időre testület által kinevezett jegyző eltávolítására a testületi ülésen szóban javaslatot tesz a polgármester – de olyan is volt, hogy a polgármester nem tudott róla, hanem valamelyik frakció vetette fel napirendre – s minden indoklás nélkül, kéthavi felmondással, egy „tollvonással” eltávolíthatóvá vált.


„A jogviszony munkáltató általi megszüntetésének egyszerűsítése lehetőséget nyújt a  minőségi szakembergárda kialakítására és a köz szolgálatában végzett munka színvonalának emelésére.” Ez tréfa?!! mondta volna pár évvel ezelőtt bármelyik vizsgán ezt mind az oktató, mind a vizsgázató!